Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Mercedes heeft Bottas vooraan nodig'

Als Mercedes zich staande wil houden in de beide titelstrijden, heeft het Valtteri Bottas vooraan het veld nodig. In Australië verloor Hamilton rugdekking van de Fin, nadat hij in de kwalificatie crashte.

Valtteri Bottas parkeerde zijn Mercedes in de kwalificatie in de muur. Daardoor kon hij in de race niet meestrijden om de kopposities, waar Lewis Hamilton hem behoorlijk miste. "Ik vocht in mijn eentje tegen twee Ferrari's. Dat was bepaald niet makkelijk. Vorig jaar was het al belangrijk om twee auto's vooraan te hebben, maar nu ook Kimi Raikkonen en Red Bull in topvorm lijken, al helemaal" , aldus de regerend wereldkampioen.

Hamilton vindt het overigens maar wat gaaf dat Mercedes meer tegenstand krijgt, maar heeft dus wel zijn teamkameraad nodig om het een eerlijk gevecht te laten zijn. Hij twijfelt er echter niet aan dat Valtteri Bottas de juiste man is om mee ten strijde te trekken. "Valtteri werkt er hard aan om mee te kunnen knokken aan kop. Melbourne was een incident en ik zie Valtteri dan ook absoluut nog meestrijden om overwinningen. We gaan het samen opnemen tegen Ferrari en Red Bull."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"