'Mercedes heeft Ferrari geholpen om titelstrijd spannender te maken'

28 okt. 2017 13:30 Rik Alkema 0 reacties
Bernie Ecclestone mag dan niet meer de hoogste baas van de Formule 1 zijn, hij is nog altijd aanwezig op de achtergrond. Zo nu en dan ventileert hij zijn mening over de Formule 1 en die is vaak niet mals. Zo ook nu, want Ecclestone beweert dat Ferrari dankzij de hulp van Mercedes mee heeft kunnen strijden om de titel.

Bernie Ecclestone is overtuigd van hulp Mercedes aan Ferrari

In de winter leek er grote paniek te zijn bij Ferrari. Er kwamen geruchten naar buiten dat de auto voor 2018 'een groot drama' was en dat het team helemaal opnieuw moest beginnen. Een succesvol jaar leek dan ook een utopie.

Toen de winter eenmaal voorbij was bleek juist het tegenovergestelde. Ferrari was bloedsnel, in het begin misschien wel sneller dan Mercedes, en leek voor het eerst sinds lange tijd weer eens voor een wereldtitel te kunnen gaan.

Maar schijn bedriegt volgens Bernie Ecclestone, die er van overtuigd is dat Ferrari geholpen is in de wederopstanding tijdens de winterperiode.

"Op een punt in de winter zijn ze heel erg geholpen op motorisch gebied", zegt Ecclestone tegen de Italiaanse krant La Repubblica.

"Ik weet het niet honderd procent zeker, maar ik denk dat Mercedes Ferrari heeft geholpen", gaat hij verder.

"Daar hadden ze een goede reden voor. Het wereldkampioenschap winnen tegen Sauber is heel wat anders dan tegen Ferrari. Het was goed voor hun eigen imago", legt Ecclestone uit.

Daarnaast vreesde het team volgens Ecclestone Red Bull, wat ze heeft aangezet om Ferrari te helpen.

"Het verklaart ook de goede relatie tussen de teams. Mercedes wilde op de eerste plaats niet dat Red Bull in de buurt zou komen en op de tweede plaats dat Ferrari competitief was", besluit Ecclestone zijn theorie.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen