Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes heeft goed nieuws voor Hamilton en Russell

Mercedes is moeizaam aan het seizoen begonnen, maar er zit nog veel meer in het vat. Al zeer binnenkort moet die extra performance gevonden worden. Althans, de eerste stap.

Na een teleurstellende start van het seizoen moest Mercedes zichzelf even bijeen rapen. Dat lukte snel en de neuzen gingen weer dezelfde kant op. Wel besloot men tezamen het roer om te gaan gooien. Hoe dat er in de praktijk uit ziet, dat moet nog blijken, maar al snel zullen we meer te zien krijgen. Daar waar teambaas Toto Wolff eerder namelijk sprak over een updatepakket in Imola, is dat nu veranderd in 'meerdere updates verspreid over de komende races', zo laat de teambaas optekenen in een Q&A op de Mercedes-website. "Het is zeer bemoedigend dat we in drie races tijd al een veel beter beeld hebben gekregen van onze auto. We begrijpen de auto veel beter, hebben een duidelijk plan uitgestippeld en we geloven er heilig in dat we nu de juiste weg in zijn geslagen. We moeten gebruik maken van dat begrip en hopelijk kunnen we de komende races de volgende stap zetten."

Geloof

Wolff waarschuwt voor stemmingswisselingen. "We moeten niet constant van stemming wisselen: we moeten rationeel blijven en in ons traject en onze mensen blijven geloven. We zullen tegenslagen te verwerken krijgen, maar we komen ook met upgrades en verzetten veel ander werk dat ons moet helpen dichter aan de voorkant van de F1-grid te komen." "In beide Mercedes-fabrieken wordt op hoge snelheid gewerkt. Wat je op het circuit ziet is slechts het tipje van de ijsberg. De instelling van iedereen is geweldig, de spirit is er en iedereen heeft er zin in. Ik geloof 100% in onze organisatie, want wij kijken niet alleen maar naar een raceweekend of een seizoen." "We proberen namelijk gebruik te maken van onze capaciteiten om zo jaren lang succesvol te kunnen zijn, terwijl we tegelijkertijd erkennen dat we niet elk jaar zullen winnen, want geen enkel team heeft dat ooit gedaan."

Stroom aan updates

Het goede nieuws voor de coureurs is dat Mercedes de komende races al de eerste stappen denkt te gaan zetten. De updates komen sneller dan eerder aangegeven. Toto blikt vooruit op de nabije toekomst. "Bakoe is weer een heel ander circuit. Met hoge snelheden op de lange rechte stukken en er gebeurt daar tijdens de race altijd wel wat." "Ook het circuit in Miami zorgt voor een unieke uitdaging en het is altijd mooi om daar terug te keren, want er liggen veel mogelijkheden voor sponsor- en marketingactiviteiten. Daarna volgt Imola, waar we beginnen aan de eerste triple header van het jaar." "De komende races zullen we constant met nieuwe updates komen en daar kijken we naar uit. Er bestaat echter geen silver bullet die onze auto opeens zal transformeren. We moeten realistisch blijven en hopelijk zien we gestage vooruitgang", zo eindigt Wolff met een slag om de arm.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"