Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes heeft voorzichtig positief nieuws voor Hamilton: eerste echte updates in aantocht

De eerste updates die een begin aan het einde van de Mercedes-problemen moeten maken, komen er aan. Dat heeft het team onthuld. In Miami hoopt het team al de eerste, voorzichtige resultaten te kunnen zien, waarna ze als het goed is grotere stappen kunnen zetten.

Het dominante Red Bull-weekend is na afloop van het Grand Prix-weekend een van de onderwerpen van gesprek, maar het zwaar tegenvallende weekend van Mercedes is ook iets waar men in de Formule 1-wereld niet over uit raakt gepraat. In de gebruikelijke debriefing van Mercedes vertelt Andrew Shovlin, Trackside Engineering Director van het team, over het afgelopen weekend. Hoe gaat Mercedes om met de huidige situatie, zo luidt de vraag aan het Mercedes-kopstuk. "Het was een zwaar weekend", geeft hij toe. "We weten waar we op dit moment staan. We weten dat we een gat moeten dichten. We werken heel hard om dat te doen, maar het zijn nieuwe problemen voor ons, die we eerst volledig moeten begrijpen voordat we deze op kunnen lossen. Daar wordt enorm veel energie in gestopt."

De hamvraag voor Mercedes

Shovlin erkent dat Mercedes nog geen definitieve weg heeft gevonden om van haar problemen af te komen en dat het gestuiter er voor zorgt dat het team veel performance mist. "We hebben de sleutel voor de oplossing van ons probleem nog niet gevonden. Qua rijhoogte kunnen we onze auto niet zo afstellen als we hadden gehoopt en waar de auto voor ontwikkeld is. We moeten de auto hoger zetten, waardoor we minder performance hebben." "Er wordt heel hard aan gewerkt in de fabriek om het fenomeen beter te begrijpen en om te kijken of we het kunnen controleren. De hamvraag is of er een aerodynamische oplossing is die we toe kunnen passen waardoor het probleem verdwijnt."

Eerste updates opkomst

Het zal niet van het ene op het andere moment over zijn met het Mercedes-gestuiter, benadrukt Shovlin, die wel hoopvol is dat enkele aanstaande updates het begin van het einde van de problemen kunnen betekenen. Afgelopen weekend waren er al enkele kleine updates, maar die waren niet gericht op de stuiterproblemen. De volgende updates dus wel. "Realistisch gezien is dit iets dat we in stapjes aan gaan pakken en niet met een grote update waardoor het probleem in een keer is verdwenen. We zien bemoedigende signalen en snel komen we met onderdelen. Al heel snel, waarschijnlijk in Miami, hopen we al progressie te hebben geboekt door nieuwe onderdelen te introduceren." "Als we er daardoor achter kunnen komen dat we de juiste weg in zijn geslagen, dan kunnen we alles echt tot op de bodem uit gaan zoeken. In dat geval zouden we al blij zijn als we op het goed pad zitten", zo sluit het hoopvolle technische kopstuk van Mercedes af.

Viaplay
x
Red Bull Horner maakt einde aan speculaties omtrent Red Bull-toekomst