Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes: "Honda en Renault dichten het gat in vermogen"

Voor het eerst sinds 2014 was de Mercedes-motor het afgelopen seizoen niet meer dominant. Met name Ferrari had een gigantische sprong gemaakt tijdens de winter, maar ook Honda en Renault kwamen dichterbij.

Mercedes-teambaas Toto Wolff zag zijn team voor het vijfde jaar op rij de beide wereldtitels behalen. Een prachtige score, maar de dominantie neemt langzamerhand af. 'Slechts' elf overwinningen, tegenover zes voor Ferrari en vier voor Red Bull.

"Ferrari had dit jaar een bijzonder sterke Power Unit gebouwd. Honda heeft ook grote stappen gezet in de Toro Rosso, en ook Renault kon aan het einde van het seizoen goede resultaten behalen met Red Bull. Ze waren tijdens de laatste races altijd een kandidaat voor de zege", verklaarde Toto Wolff op het FIA-gala. "Het verschil in motorvermogen wordt steeds kleiner. Mercedes is nu al jarenlang het snelste team en we proberen dat ook in 2019 te blijven. Om dat te realiseren moeten ons ambitieuze doelen stellen en vol pushen." In 2019 gaat Lewis Hamilton op jacht naar zijn zesde wereldtitel. Daarmee kan de Brit de op een na succesvolste F1-coureur worden, alleen Michael Schumacher scoorde meer titels. De Duitser veroverde liefst zeven wereldtitels.

Viaplay
x
Max F1-baas voorspelt dat 'legende' Verstappen wordt vervangen