Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes-hoofdstrateeg gaat racen met McLaren

James Vowles zal in actie komen met een McLaren-bolide bij de Asian Le Mans Series. De hoofdstrateeg van het Mercedes Formule 1-team krijgt gezelschap van onder meer Manuel Maldonado

Een opmerkelijk uitstapje voor de Chief Strategist van het Mercedes Formule 1-team: James Vowles kruipt zelf achter het stuur om te gaan racen in een McLaren-bolide. Dit doet hij in de Asian Le Mans series, waar hij samen met Manuel Maldonado (neef van Pastor Maldonado, red.) en Nicolai Kjaergaard zal uitkomen voor het Garage 59 team. De hoofdstrateeg 'verruilt' zijn strategische functie niet helemaal voor een race-carrière, want Vowles blijft zijn taken bij Mercedes gewoon voortzetten. De ervaren Britse engineer zal voor het eerst in actie komen op het Dubai Autodrome op 12 februari, waar hij achter het stuur kruipt van een McLaren 720S GT3-bolide.

Garage 59 laat in de aankondiging van de coureurs weten dat Vowles op tijd terug zal zijn voor het Formule 1-seizoen, want de Asian Le Mans series bestaat uit slechts vier races op twee circuits. "Vowles heeft meer ervaring in een stoeltje aan de pitmuur dan in een racewagen, omdat hij de Chief Strategist van het Mercedes Formule 1-team.

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje