Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Mercedes

Mercedes hoopt hoofd koel te houden in Duitse Grand Prix

De tropische temperaturen van deze week zorgen bij Mercedes alvast voor hoofdbrekens. De Duitse renstal wil tijdens haar thuisrace geen herhaling van de Oostenrijkse Grand Prix, waarin het door koelingsproblemen van het gas moest.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Na een minder optreden in Oostenrijk herstelde het team van Mercedes zich uitstekend tijdens de vorige Grand Prix. Op het circuit van Silverstone snoerde het de critici de mond met een dominantie dubbelzege. Teambaas Toto Wolff hoopt die lijn ook door te trekken tijdens de thuisrace van de zilverpijlen.

"De Britse Grand Prix was een spectaculaire race en prachtige reclame voor onze sport. Het was geweldig om onze coureurs tijdens de openingsstint te zien vechten met elkaar: hard maar fair. Het was tevens goed om met een dubbelzege terug te slaan na ons matige optreden in Oostenrijk."

"Nu maken we ons op voor de thuisrace van Mercedes. Het is een bijzonder evenement voor ons, omdat we titelsponsor zijn en het onze 200ste Grand Prix in de Formule 1 wordt. Daarnaast vieren we het 125-jarige jubileum van Hockenheim."

Wolff is wel op zijn hoede dit weekend, want de temperaturen in Duitsland lopen waarschijnlijk hoog op gedurende het weekend. Na de koelingsproblemen in Oostenrijk, hoopt Mercedes tijdens haar thuisrace hier geen hinder van te ondervinden.

"De weersvoorspellingen geven hoge temperaturen weer, wat het extra uitdagend voor ons maakte in Oostenrijk. Net als de Red Bull Ring is de Hockenheimring een relatief kort circuit, waardoor de onderlinge verschillen tussen de teams klein zijn. We blijven nederig en zullen er alles aan doen om het maximale resultaat te behalen."

4 reacties

    Verstappen Nederlander kruipt voor het eerst in 2020 achter het stuur