Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes hoopt met upgradepakket belangrijke stap te zetten richting Red Bull

Na twee teleurstellende races voor Mercedes hopen ze in Austin een stap voorwaarts te maken. Toto Wolff blikt vooruit op de GP van de Verenigde Staten.

De Grand Prix van Singapore werd door velen aangewezen als dé kans voor Mercedes dit Formule 1-seizoen, maar een overwinning zat er niet in. Ook in Japan was het team teleurgesteld met hun resultaat, waardoor de ogen nu gericht zijn op de laatste vier races van het seizoen. De eerste uitdaging is in Austin. Teambaas Toto Wolff hoopt mede door een upgradepakket wat dichter bij topteams Red Bull en Ferrari te zitten. "De double header in Singapore en Japan was frustrerend voor het team. We reden niet in schone lucht en konden de pace niet maximaal benutten." "We willen dat het seizoen sterk eindigt en de resultaten van de laatste twee races maken ons alleen maar meer gemotiveerd hiervoor. We gaan de tijd op het circuit gebruiken voor een stap voorwaarts dit seizoen en ondertussen willen we zo veel mogelijk leren voor 2023", aldus de teambaas van Lewis Hamilton en George Russell.

Mercedes W13 krijgt een update

Voor de Grand Prix van de Verenigde Staten krijgen Hamilton en Russell een verbeterde Mercedes-bolide. "Ons laatste updatepakket van het jaar gaat mee naar Austin. Het zal niets drastisch veranderen aan onze kansen, maar hopelijk is het een stap voorwaarts richting de teams vooraan het veld", aldus Wolff. "Austin is een geweldige stad en we kijken er naar uit. Het Circuit of the Americas is een uitdagende baan wat vaak zorgt voor geweldige races. We zijn blij om weer terug te zijn dit jaar en hopen een goede show neer te zetten voor alle fans."

Viaplay
x
Red Bull Horner maakt einde aan speculaties omtrent Red Bull-toekomst