Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes huurt psychologen in bij jacht op zesde wereldtitel

Al vijf jaar op rij is Mercedes heer en meester bij de constructeurs, maar dat betekent niet dat ze in 2019 rustig achterover gaan zitten. In tegendeel zelfs, het team heeft namelijk psychologen ingehuurd die ervoor moeten zorgen dat Mercedes succesvol blijft en in 2019 voor de zesde keer op rij de titel pakt.

Ook in 2018 pakte het Duitse team de dubbel: Lewis Hamilton veroverde zijn vijfde wereldtitel en Mercedes haar vijfde titel bij de constructeurs. Volgens teambaas Toto Wolff ontbreekt het binnen zijn team niet aan de nodige motivatie om opnieuw voor de dubbel te gaan, maar zijn de psychologen bedoeld om te werken aan de mentale gezondheid van iedereen.

"Iedereen binnen ons team is enorm gemotiveerd, maar het is meer bedoeld om ervoor te zorgen dat iedereen op een gezonde manier gemotiveerd blijft. Er wordt tenslotte veel van de mensen gevraagd waardoor het belangrijk is om ook naar andere aspecten zoals voeding, slaapgewoontes, medische begeleiding en sportfaciliteiten te kijken. Ook kijken we naar zaken als het geven van extra vrije dagen als we het gevoel hebben dat iemand er door heen zit en even wat meer tijd thuis zou moeten doorbrengen." Volgens Wolff wordt het succes van Mercedes vooral bepaald door de mensen in de fabriek en zullen zij het meeste baat hierbij hebben. "Uiteindelijk gaat het niet om degene die in de auto zit, maar om de 1800 mensen die op de achtergrond werken aan ons succes. Zij moeten elke dag presteren en daarom is het belangrijk dat we deze groep mensen goed begeleiden. De mentale gezondheid van onze werknemers staat voorop."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'