Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes: "In racesimulaties zijn we flink sneller dan vorig jaar"

Mercedes boog zich op de woensdag in Barcelona over een enkele racesimulatie met Lewis Hamilton en Valtteri Bottas. Het team ontdekte dat de auto ondanks alle aerodynamische maatregelen een stuk harder gaat dan vorig jaar, maar ook dat er nog wat bandenproblemen zijn.

Al met al blikt technisch directeur James Allison terug op een goede dag in Barcelona: "We hebben met Valtteri wat afstellingswerk gedaan in de ochtend en met Lewis in de middag, waarvan de resultaten goed waren."

"In de middag waren we in een racesimulatie significant sneller dan vorig jaar, maar dat ging gepaard met de nodige graining aan de banden . Ik heb, kijkend ook naar de andere teams, het idee dat dat dit jaar weleens een probleem kan gaan worden. We moeten er voor zorgen dat we dat de laatste twee testdagen een beetje onder controle zen te krijgen." Dat de auto's van 2019 sneller zijn dan verwacht, is inmiddels wel duidelijk. Toch kan niet elke tiende winst ten opzichte van vorig jaar worden verklaard door een snellere auto. In 2018 was de asfaltlaag net nieuw en in een jaar tijd is deze flink ruwer geworden, met aanzienlijk meer grip tot gevolg.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"