Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Robin Frijns

"Mercedes is dit jaar beter dan Red Bull"

Tijdens de persconferentie van de organisatie achter het naar Eindhoven halen van de Formule E, deed autocoureur Robin Frijns een rake voorspelling: "Vier Formule 1-teams kunnen winnen in 2020." Mercedes is voor hem echter de grote favoriet.

Interview
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Racing Point baarde opzien met een auto die een één op één kopie van de Mercedes W10 van vorig jaar leek. Tijdens de wintertests sloeg Racing Point bepaald geen modderfiguur, maar vrijwel niemand dichtte het team zo vroeg in het seizoen kansen toe op de overwinning. Robin Frijns leek dat met zijn uitspraak wel te doen.

Geconfronteerd met zijn eigen uitspraak zwakt Frijns in gesprek met RacingNews365 die stelling een dag later echter weer wat af: "Misschien dat Racing Point inderdaad geen serieuze kanshebber is op overwinningen zoals Mercedes en Red Bull, maar ik denk sowieso wel dat ze heel dicht op Ferrari zitten."

"In mijn ogen loopt Mercedes voorop, met Red Bull daar heel dicht achter. Vervolgens valt er een klein gaatje naar Ferrari én Racing Point, twee teams die denk ik nu op hetzelfde niveau zitten. Racing Point kan zo weleens belangrijke punten van Ferrari af gaan snoepen."

De Formule E- en DTM-coureur ziet met zijn top vier Mercedes dus als de favoriet voor het komende seizoen, in ieder geval aan het begin van het jaar: "Ik denk dat Mercedes het beter voor elkaar heeft dan Red Bull op dit moment. Veel zal echter afhangen van hoe goed de diverse upgrades gaan werken gedurende het seizoen. Het is namelijk heel moeilijk om als je de snelste bent, ook de snelste te blijven. Daar staat echter tegenover dat Mercedes al zes jaar lang aantoont daar wel toe in staat te zijn."

Gevraagd naar waar Mercedes het verschil dan maakt, wijst Frijns op de algehele filosofie van de auto's van de Duitse renstal: "Het is gewoon een totaal andere auto dan de bolides van de concurrentie. Het concept wat Mercedes hanteert werkt gewoon voor dat team, en andere teams kunnen dat niet zomaar even overnemen. Het zou jaren kosten om dat succesvol voor elkaar te krijgen."

RN365 Nieuwsdossier Interviews

RacingNews365 voorziet de racefans dagelijks van exclusieve interviews met F1-coureurs en prominenten uit de auto- en motorsport.

14 reacties

    Breaking Red Bull niet zeker of alle F1-teams coronacrisis kunnen overleven