Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix België 2019

"Mercedes is gewoon weer het sterkst na de F1-zomerstop"

Getuige het racetempo van Mercedes in de Grand Prix van Hongarije verwacht Rudy van Buren dat de zilveren bolides ook in België 'gewoon' weer de snelste auto's van het Formule 1-veld zijn.

Hamilton verstappen
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes AMG F1

"Mercedes is straks gewoon weer het sterkste team, dat is de enige reële mogelijkheid", zo stelt Rudy van Buren in gesprek met RacingNews365. "In Hongarije liet Lewis Hamilton namelijk machtsvertoon zien wat betreft pure race pace. Hoe graag we Max Verstappen daar ook hadden willen zien winnen, Hamilton had gewoon nog wat over - nota bene op een circuit dat Red Bull normaliter goed past."

Het feit dat het circuit van Spa-Francorchamps met z'n lange rechte stukken en snelle bochten lijnrecht tegenover de zeer bochtige, krappe lay-out van de Hungaroring staat, zegt daarom volgens de Nederlander al genoeg: "Ik ga uit van Mercedes op P1 en 2, terwijl Ferrari daar op motorvermogen ook sterk moet zijn. Daarachter kleurt het pas Red Bull-blauw."

De ontwikkelingscoureur in de simulator van onder meer McLaren en simracevriend van Max Verstappen verwacht dat 'zijn' renstal zich in het middenveld goed staande weet te houden: "McLaren heeft zich in de eerste helft van 2019 al gevestigd als het vierde team en ik zie geen reden waarom ze dat niet vast kunnen houden. De top drie gaat echter niet bijgehaald worden. En achter McLaren wordt het leuk om te zien hoe dicht alle renstallen daar op elkaar zitten - daar is geen vinger op de favoriet te leggen."

Hoewel de zomerstop in de Formule 1 uit vier weken bestaat, verwacht Van Buren niet dat iemand een significante sprong gaat maken dankzij die periode: "De fabrieken moeten echt twee weken dicht. Engineers kunnen dan hoogstens thuis nog wat doen. Maar uiteindelijk wil iedereen ook gewoon even vrij zijn."

Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Verstappen flirt met IMSA "Paar keer over gesproken"