Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

"Mercedes is voor Verstappen nog steeds super interessant"

Het seizoen 2021 wordt voor Max Verstappen en daarmee natuurlijk ook voor Red Bull een cruciaal jaar. Heeft Red Bull de zaakjes niet op orde, dan kan Verstappen weleens verder gaan kijken. Daar zijn de tafelheren het in de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365 roerend over eens.

Hamilton Verstappen Portugal
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Max Verstappen begint in 2021 aan zijn zesde jaar in dienst van Red Bull. Tot nu toe leverde die samenwerking nog geen wereldtitel op voor de Nederlander. De grote vraag is hoe lang Verstappen nog genoegen neemt met een karrevracht aan podiumplaatsen, zonder daadwerkelijk mee te kunnen strijden om overwinningen, laat staan om kampioenschappen.

Met name om dat laatste te bereiken heeft Max Verstappen een goede teamgenoot nodig. Iemand die punten kan afsnoepen van Mercedes en daarmee ook direct meer punten in laatje van Red Bull Racing brengt. Alexander Albon slaagt daar op dit moment niet in en Verstappen straalt meer en meer uit dat hij klaar is met de Thai. Het is in de ogen van de heren in de nieuwste F1-podcast van RacingNews365 de belangrijkste verandering die in 2021 doorgevoerd moet worden om Verstappen in stelling te brengen.

Want doet Red Bull dat niet, en houdt het om onduidelijke redenen vast aan Albon, dan is 2021 het laatste jaar van de samenwerking tussen Red Bull en Verstappen, zo voorspellen F1-journalist Ruud Dimmers, autocoureur Tom Coronel en host Thomas van Groningen. En ja, Mercedes lonkt dan al heel snel: "Mercedes is nog steeds super interessant voor Verstappen", aldus Dimmers. "Natuurlijk is daar contact. Natuurlijk praten ze met elkaar."

Om de verleiding van Mercedes te weerstaan moet er dus in 2021 het nodige wél kloppen dat dit jaar niet op orde was: "Het is duidelijk dat Verstappen een andere teamgenoot wil. Sterker nog, het hele Verstappen-kamp wil dat. Want als men vasthoudt aan Albon, dan finisht hij weer tussen de vijfde en de tiende plaats, maar daar heeft Verstappen niets aan en het team evenmin", vervolgt Dimmers, die alleen maar kan hopen dat Red Bull zal gaan luisteren naar Verstappen.

Natuurlijk is er contact met Mercedes, natuurlijk praten ze met elkaar

- Ruud Dimmers

"Ze hebben het al een paar keer heel duidelijk aangegeven wat ze willen. Als je niet naar je stercoureur luistert in een heel cruciaal jaar en als Red Bull niet presteert met Max, waarom zou hij dan blijven? Natuurlijk is het aantal kansen dat je krijgt bij topteams niet groot, maar Lewis Hamilton zal ook geen vijf jaar meer bij Mercedes blijven. Misschien zelfs wel geen twee jaar meer."

Dimmers vat het als volgt samen: "Als Verstappen na zes seizoenen klaar is met Red Bull, omdat het er echt niet uitkomt, dan is Mercedes natuurlijk de gedroomde optie." Tom Coronel hoort het relaas van Dimmers instemmend aan geeft aan dat een top line-up met Verstappen en Hamilton of met Verstappen en George Russell geen probleem zou moeten zijn.

"Als teambaas van Mercedes is dat natuurlijk de grote wens. Je wilt gewoon de twee beste coureurs in je team hebben. Je creëert misschien wat onrust binnen je team, maar het scenario werkt twee kanten op. De concurrentie beschikt in ieder geval niet over die sterkste coureurs, dus die worden daardoor per definitie was zwakker."

En als Red Bull niet in staat is om Verstappen te behouden voor 2022, dan zit het team met een dubbel probleem. "Welke andere coureur gaan ze dan vastleggen? Iedereen ligt immers vast bij een ander team", besluit Dimmers.

De volledige podcast beluister je hieronder.

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Sakhir 2020 RN365 Nieuwsdossier

27 reacties

Viaplay
x
Verstappen reageert: "Hou dan gewoon je mond"