Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Mercedes kan alle wereldtitels winnen tot en met 2020'

De dominantie van het F1-team van Mercedes kan aanhouden tot en met 2020. Dat voorspelt McLaren CEO Zak Brown. Het Duitse renstal had de afgelopen vier seizoenen met afstand de beste krachtbron en behaalde soeverein acht titels.

De Formule 1 regels voor de motoren liggen nog tot en met 2020 vast. De angst van veel fans is dat het team van Mercedes de komende drie seizoenen domineert. In de afgelopen vier seizoenen wisten motorfabrikanten Ferrari, Renault en Honda het gat niet te dichten. " We moeten onszelf afvragen hoe de fans reageren als Mercedes zeven jaar op rij kampioen wordt. Wat is de impact daarvan op de sport? Is dat wel gezond voor wie dan ook in de F1?", vraagt Zak Brown van McLaren zich af. "Ik denk dat met de huidige reglementen en uitgaven je eerlijk toe moet geven dat Mercedes de grote favoriet is om de komende drie seizoenen wereldkampioen te worden." " We hebben de kans om de koers te bepalen voor de F1 na 2021. Daar moeten we nu mee beginnen. Ik denk dat de Formule 1 veel meer entertainment kan bieden dan nu. Het is waardevol als we vier, vijf of zes teams hebben die races winnen en kans maken op de titel."

Brown hoopt dat grootmachten Mercedes en Ferrari de voorstellen van Liberty Media accepteren. Daarbij gaat het onder andere om een eerlijkere verdeling van het prijzengeld. " Als je Mercedes of Ferrari bent, zeker in het geval van Mercedes, dan heb je gigantische inkomsten. Dus aan de ene kant snap ik dat zij hun positie beschermen." "Ik denk dat het uiteindelijk gezonder is als er verandering in komt en Mercedes geen extra middelen krijgt als ze vijftien races en de titel winnen, ten opzichte van het winnen van vijf races en de titel. Dat moet bijdragen aan een leukere sport."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"