Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
vr 26 mrt - zo 28 mrt
Quali za 27 mrt
Race zo 28 mrt
ita
vr 16 apr - zo 18 apr
Quali za 17 apr
Race zo 18 apr
bhr
Fallback flag
vr 30 apr - zo 02 mei
Quali za 01 mei
Race zo 02 mei
ita
esp
vr 07 mei - zo 09 mei
Quali za 08 mei
Race zo 09 mei
Fallback flag
mco
do 20 mei - zo 23 mei
Quali za 22 mei
Race zo 23 mei
esp
aze
vr 04 jun - zo 06 jun
Quali za 05 jun
Race zo 06 jun
mco
can
vr 11 jun - zo 13 jun
Quali za 12 jun
Race zo 13 jun
aze
fra
vr 25 jun - zo 27 jun
Quali za 26 jun
Race zo 27 jun
can
aut
vr 02 jul - zo 04 jul
Quali za 03 jul
Race zo 04 jul
fra
gbr
vr 16 jul - zo 18 jul
Quali za 17 jul
Race zo 18 jul
aut
hun
vr 30 jul - zo 01 aug
Quali za 31 jul
Race zo 01 aug
gbr
bel
vr 27 aug - zo 29 aug
Quali za 28 aug
Race zo 29 aug
hun
nld
vr 03 sep - zo 05 sep
Quali za 04 sep
Race zo 05 sep
bel
ita
vr 10 sep - zo 12 sep
Quali za 11 sep
Race zo 12 sep
nld
rus
vr 24 sep - zo 26 sep
Quali za 25 sep
Race zo 26 sep
ita
sgp
vr 01 okt - zo 03 okt
Quali za 02 okt
Race zo 03 okt
rus
jpn
vr 08 okt - zo 10 okt
Quali za 09 okt
Race zo 10 okt
sgp
usa
vr 22 okt - zo 24 okt
Quali za 23 okt
Race zo 24 okt
jpn
mex
vr 29 okt - zo 31 okt
Quali za 30 okt
Race zo 31 okt
usa
bra
vr 05 nov - zo 07 nov
Quali za 06 nov
Race zo 07 nov
mex
aus
vr 19 nov - zo 21 nov
Quali za 20 nov
Race zo 21 nov
bra
sau
vr 03 dec - zo 05 dec
Quali za 04 dec
Race zo 05 dec
aus
are
za 11 dec - zo 12 dec
Quali zo 12 dec
Race zo 12 dec
sau
Start GP Bahrein
Dagen
Uur
Min.
Sec.
Max Verstappen

"Mercedes kan team opbouwen rond Verstappen en Russell"

Lewis Hamilton is bezig aan zijn laatste kunstje bij Mercedes. Dat is althans de verwachting van Tom Coronel, die een wisseling van de wacht voorziet bij het topteam in 2022.

Interview
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

De eenjarige deal van Lewis Hamilton kan ook Tom Coronel niet bekoren. Het is volgens de WTCR-coureur een teken aan de wand dat er onenigheid is tussen beide partijen.

"Hamilton heeft zijn hand overspeeld en overvraagt zijn eigen marktwaarde, dat is nooit goed. Vergeet niet dat er ook genoeg coureurs in de wachtkamer zitten om zijn stoeltje over te nemen. Mercedes heeft de rijders voor het uitkiezen, jonge gasten die zeer getalenteerd zijn en kampioen kunnen worden", vertelt Coronel in gesprek met RacingNews365.

"Als je iemand lang aan het lijntje houdt, zou ik dat andersom ook doen. Lewis probeerde een spelletje te spelen, dan doet de tegenpartij dat ook."

De champagne vloeide niet rijkelijk na de bekendmaking van de deal. Coronel: "Als beide partijen het 99% met elkaar eens waren geweest, dan teken je een deal voor meerdere jaren. De liefde is er nu niet, want ze hebben allebei veel water bij de wijn moeten doen om dit jaar samen te racen en over enkele maanden moeten ze alweer gaan onderhandelingen voor 2022!"

"Mercedes wil alle opties open houden, dat is wel duidelijk. Ik denk dat ze het niet eens zijn met de hoge salariseisen van Lewis. Vroeger kon je veel geld vragen, maar nu zijn de tijden anders. Dat moet Lewis ook beseffen! Kijk naar wat er gebeurt in de wereld, dan kan je onmogelijk zoveel geld vragen. Er is niemand binnen Mercedes die $ 40 miljoen per jaar verdient, dus waarom zou je het hem wel betalen? Dat kan je toch niet uitleggen aan je personeel? Het bedrijf heeft het zwaar door de crisis, andere mensen moeten salaris inleveren of verliezen hun baan. Dan is dat gewoon niet te verantwoorden."

Hamilton heeft zijn schaapjes al lang op het droge. Zijn vermogen wordt geschat op om en nabij de $ 300 miljoen, maar desondanks blijft salaris een belangrijk uitgangspunt weet Coronel. "Geld vormt voor ieder contract de basis, daar kan je lang of kort over lullen. Als je het daar over eens bent dan heb je 80% van de deal al klaar. Het kan niet anders dan dat daar de schoen wringt."

Tekst gaat verder onder de foto.

			© Getty Images/Red Bull Contentpool
	© Getty Images/Red Bull Contentpool

De eenjarige verbintenis is volgens Coronel allerminst de wens van Hamilton, maar wordt ingegeven door Mercedes.

"Een eenjarig contract is echt niet zijn keuze. Als je wil stoppen dan doe je dat toch en als team kan je onmogelijk een coureur verplichten om te racen. Als het op is, dan is het op. En op zijn leeftijd kan die motivatie ook ineens verdwijnen, dat zag je ook bij Mika Hakkinen en Nico Rosberg. Waarom zou Lewis niet stoppen? Waar moet hij het nog voor doen? Hij kan nu mogelijk stoppen op een ultiem hoogtepunt, als hij de wereldtitel pakt dit jaar staat hij op eenzame hoogte."

"Ik begrijp Lewis wel, die heeft zeven wereldtitels en heeft alles gegeven. Ik verwacht dat hij samen met Mercedes kijkt naar zijn toekomst buiten de Formule 1. Dat hij een ambassadeur voor het merk wordt, betrokken blijft bij andere projecten op het moment dat hij niet meer wil racen. Dat hij een deel van zijn vroegere salaris, dat Mercedes nu niet meer wil betalen, onder liet brengen in een fonds vind ik een goed iets. Dat geeft aan dat Lewis ook denkt aan de rest van de wereld."

Mercedes heeft de coureurs voor het uitkiezen, want iedere coureur wil wel voor de dominante renstal rijden. Diverse jonge topcoureurs zijn in 2022 beschikbaar en Coronel heeft zijn dreamteam al opgesteld. Max Verstappen maakt daar onderdeel vanuit, de coureur die volgens Coronel de gedroomde opvolger van Hamilton is.

"Iedere coureur wil de snelste auto hebben, ongeacht het merk. Het was dan ook niet zomaar een gerucht dat Lewis een Verstappen-clausule in zijn contract zou willen. Ik begrijp dat ook wel, want ik denk dat er niemand Verstappen als teamgenoot wil – tenzij je van een subtopteam afkomt en tweede viool mag spelen."

"Voor Mercedes is deze situatie ideaal. Als je een team op wil bouwen dan kies je voor 2022 sowieso voor George Russell. Hij is jong en moet het nog laten zien, maar heeft veel talent. Naast hem zet je dan toch gewoon Max Verstappen en daar bouw je dan de toekomst van je team op."

RN365 Nieuwsdossier Interviews

RacingNews365 voorziet de racefans dagelijks van exclusieve interviews met F1-coureurs en prominenten uit de auto- en motorsport.

20 reacties

    x