© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Mercedes kiest mogelijk voor Red Bull ontwerp in 2018

18 okt. 2017 16:22 Ruud Dimmers 0 reacties
Hoewel het F1-team van Mercedes ook in 2017 weer met beide wereldtitels aan de haal gaat, willen de Duitsers volgend seizoen een ander type auto ontwerpen. De W08 had het dit jaar aanmerkelijk lastiger dan haar voorgangers. Onder andere door een (veel) langere wielbasis.

Mercedes wil af van nadelen huidige filosofie in nieuw Formule 1 seizoen

Mercedes zou kiezen voor een ontwerp wat meer in lijn ligt met dat van Red Bull. Max Verstappen rijdt in een bolide met veel rake. Dit betekent dat de onderkant van de auto aan de achterkant in verhouding veel hoger is dan de voorkant. Het concept van Red Bull presteert uitstekend en na de inhaalrace van het team wordt gezegd dat het chassis van de RB13 het beste van het veld is.

Auto Motor und Sport bericht dat Mercedes twijfelt over haar huidige concept. Na vier seizoenen zou de rek daar wel uit zijn.

"Het huidige concept bevindt zich mogelijk aan het einde van de ontwikkelingsmogelijkheden", laat een engineer van Mercedes weten.

Een overstap naar een ander concept is niet zonder risico's en een flinke uitdaging. Achter iedere auto zit een complete ontwerpfilosofie, waar tientallen mensen dagelijks mee bezig zijn. 

"Het zou een complete verandering van ons concept betekenen. Een van de risico's is dat de ontwikkelingstijd langer is."

In de Formule 1 is één van de bekendste gezegdes: Stilstand is achteruitgang.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen