Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Mercedes

Mercedes kijkt in de spiegel: "We presteren niet als kampioenen"

Andrew Shovlin noemt het optreden van Mercedes in Bakoe 'extreem teleurstellend'. De Trackside Engineering Director beseft dat het beter moet om mee te kunnen blijven doen om de wereldtitel.

Hamilton Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

De tweede race op een stratencircuit op rij betekende ook het tweede achtereenvolgende weekend waarin Mercedes problemen kende. In de officiële nabespreking van het team benoemt Andrew Shovlin, Trackside Engineering Director van Mercedes, waar het tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan allemaal fout ging.

"Een extreem teleurstellend einde van het weekend, maar dat is hoe het soms gaat met geluk. Verstappens pech plaatste ons in de positie om voor de eerste plek te gaan. Maar het grote probleem waar we mee moeten dealen is dat we de afgelopen twee races niet goed genoeg waren", meent Shovlin. "Niet snel genoeg, we maakten fouten, we hadden problemen met de banden en we reden in de vrije training achteraan."

Om kans te maken op de wereldtitel - Max Verstappen en Red Bull staan momenteel eerste in het WK - moet het dus allemaal beter, meent Shovlin. "We weten wat ervoor nodig is om WK's te winnen, maar we zitten nu niet op dat niveau. We moeten dus hergroeperen en weer gaan performen zoals we weten dat we kunnen."

"We hebben het team, de auto en de coureurs om te winnen", vervolgt de Brit. "Maar we moeten de komende dagen hard en eerlijk tegen onszelf zijn. We hebben eerder van dit soort dagen gehad en iedere keer kwamen we sterker terug en dat willen we ook in Frankrijk doen."

Formule 1 GP Azerbeidzjan 2021 RN365 Nieuwsdossier

13 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull