Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Mercedes kijkt uit naar 'waanzinnige tweede seizoenhelft'

Mercedes was een van de best presterende teams in de laatste paar Grands Prix. Met drie overwinningen in vier races op zak gaan George Russell en Lewis Hamilton de tweede seizoenshelft met erg veel vertrouwen tegemoet.

Wolff Hamilton Russell
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Mercedes kende een uitstekend einde van de eerste seizoenshelft. De Grands Prix van Oostenrijk, Groot-Brittannië en België werden gewonnen, terwijl de Zilverpijlen sinds de GP van Canada telkens op het podium stonden. Tot op heden is het sowieso een aardig seizoen, waarin al zeven verschillende coureurs een race wisten te winnen. Lewis Hamilton, die zelf twee races won, kan daar van genieten.

"Het is geweldig en echt fantastisch voor de sport dat de teams en coureurs zo dicht bij elkaar zitten. De coureurs aan de top zijn vandaag de dag echt ongelofelijk goed", zo vertelt de zevenvoudig wereldkampioen tegenover onder andere RacingNews365. "Wij hadden niet verwacht dat we het in dit stadium van het seizoen het zouden opnemen tegen McLaren of Red Bull, op basis van hoe we zijn begonnen. Nu we dat gat hebben gedicht, gaat het een waanzinnige tweede seizoenshelft worden!"

Ook Hamilton's teamgenoot, George Russell, is blij met de progressie die zijn team heeft gemaakt. "Het waren voor ons enkele lastige jaren waarin we een auto wilden bouwen waarmee we constant om zeges konden strijden. Maar ik ben gemotiveerd en kijk uit naar de tweede seizoenshelft, wat ook weer opbouwt naar 2025. En als je nu naar de competitie kijkt, zie ik geen reden waarom wij niet zouden kunnen meestrijden", zo vervolgt de Brit. "Als het seizoen pas in Montreal was begonnen, dan zou het kampioenschap er heel anders uit hebben gezien."

"Het gaat dus geweldig worden. Ik denk dat de andere teams ook heel gemotiveerd zijn om terug te keren aan de top, van McLaren en Ferrari tot aan onszelf. Dus het zal zeker niet makkelijk worden. En hopelijk hebben we volgend jaar een mooi gevecht in het verschiet", zo sluit de tweevoudig Grand Prix-winnaar af.

Ook interessant:

Verstappen verliest belangrijke Red Bull-pionnen als vallende dominostenen

In de zomerstop van de Formule 1 staat het nieuws niet stil. Opnieuw vertrekt een belangrijke Red Bull-pion bij het team van Max Verstappen. Waar houdt dit op? Houdt dit überhaupt een keer op en wat betekent het voor de Nederlandse F1-vedette?

Bekijk je de podcast liever op YouTube, dan kan dat hier.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel