Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Mercedes kijkt voorzichtig naar F1-seizoen van 2024: "Fundamentele veranderingen"

Terwijl Mercedes nog bezig is met de achterstand op Red Bull goed te maken, kijkt Toto Wolff voorzichtig naar het volgende Formule 1-seizoen.

XPB 1213435 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De Formule 1-teams zullen tijdens het seizoen op een gegeven moment ook naar het volgende jaar moeten kijken. Hoe goed je in een jaar ook gaat, je wil competitief blijven - of dat worden. Hoe eerder je begint aan een nieuw seizoen, hoe groter de kans dat je competitief zal zijn.

Voor een aantal teams is de switch maken misschien net wat lastiger dan bijvoorbeeld een Red Bull. De dominante renstal van Max Verstappen heeft tot nu toe alles gewonnen dit jaar en daarmee een comfortabele voorsprong opgebouwd. De focus op 2024 kan dus wat 'veiliger' en eerder gemaakt worden.

Bij Mercedes is dat anders. De Duitse renstal is nog bezig met een inhaalslag op Red Bull en sinds Monaco zijn ze weliswaar competitiever, maar het gat is nog niet gedicht. Toch legt Toto Wolff uit dat de focus al deels is verlegd naar het komende F1-seizoen. "We leren nog altijd veel over wat de auto doet en voor volgend jaar zullen er een aantal fundamentele designveranderingen zijn", legt hij uit aan onder andere RacingNews365.

"Dit wil niet zeggen dat we nu al onderdelen aan het bouwen zijn, maar we zijn al wel simulaties aan het draaien en dat drukken we nog niet uit in geld, maar in teraflops of windtunneluren." Een team is dus al bezig met de 2024-bolide, waar al over bekend is dat we een gewijzigde nieuwe Mercedes-wagen gaan zien.

Mercedes is de afgelopen weken tevreden met de vooruitgang, dus er is meer ruimte voor de focus op de toekomst. Wolff merkt veel verandering in het team. "We zien de dynamiek in positieve zin veranderen. We voelen dat de auto beter aanvoelt en dat alles op zijn plek valt. We zien het op de data en we zien het op het asfalt. Dat is fijn, want we hebben dit gevoel heel lang niet gehad."

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Volgend sleutelfiguur denkt na over toekomst na vertrek Newey