Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

'Mercedes komt met enorme upgrade naar Bahrein, Red Bull-pakket mogelijk kleiner'

Volgens Helmut Marko komt Mercedes met een enorme upgrade naar de testdagen in Bahrein. Red Bull is tevreden, maar neemt naar eigen zeggen een minder groot pakket mee naar de laatste testdagen voorafgaand aan het nieuwe F1-seizoen.

Hamilton Barcelona
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Na de eerste drie testdagen in Barcelona zagen we voor het eerst een glimp van de nieuwe Formule 1-bolides. Veel karakteristieken werden al gedeeld, maar de échte bolides zullen nog flink verschillen van de 'Barcelona-exemplaren'. Niet elk team zal alles meteen prijs willen geven. Ook wordt er ondertussen hard gezocht naar verbetering.

Zo ook bij Mercedes en Red Bull. Beide topteams nemen vanzelfsprekend nieuwe onderdelen mee, al verwacht Red Bull-adviseur Helmut Marko dat de concurrenten het grootste pakket hebben. De man uit Graz spreekt bij Auto, Motor und Sport van een enorme upgrade bij Mercedes.

Red Bull hoopt op '70% van het Mercedes-pakket'

Red Bull is tevreden met een minder grote upgrade, al bevestigt Marko dat 'elk team naar Bahrein vliegt met nieuwe onderdelen', waardoor de eerste races van het seizoen een spektakel moeten worden met veel ontwikkelingen.

De Oostenrijkse renstal verwacht in ieder geval veel van de concurrent. "We zijn blij als we 70% van het pakket van Mercedes behalen. Het pakket moet enorm zijn."

Het welbekende 'sandbaggen' in de Formule 1

Uitspraken van de F1-teams over concurrenten moeten altijd met een flinke korrel zout genomen worden, vooral tijdens de testdagen. Het welbekende sandbaggen is een begrip dat elk jaar terugkeert rond de wintertests. Geen enkel team wil te hoge verwachtingen stellen of open kaart spelen. Vooral niet in het seizoen waar de technische reglementen volledig op de schop gaan.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull hebben de Formule 1 veranderd

Natuurlijk gaat het in de nieuwe RN365-podcast over het ontslag van Mazepin en het nieuwe contract van Verstappen. Luister nu de podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 wintertest Bahrein 2022 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Marko zeker: "In GP Australië zien we een andere Verstappen"