Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Mercedes

Mercedes komt snelheid tekort: "Nu weten we hoe Red Bull zich voelde"

Ferrari was op de rechte stukken van Spa-Francorchamps veruit het snelst. Zelfs Mercedes had moeite dat tempo bij te benen, net zoals Red Bull sinds het begin van het moderne tijdperk. "Nu weten we hoe Red Bull zich voelde", aldus teambaas Toto Wolff.

Hamilton Belgie 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

"Als je me voorafgaand aan de race had verteld dat we met Mercedes tweede en derde zouden worden, had ik daar direct voor getekend", zo wordt Mercedes-teambaas Toto Wolff na de Grand Prix van België geciteerd door Autosport.

De Duitse constructeur moest de overwinning laten aan Charles Leclerc, maar neemt dus genoegen met de plaatsen direct daarachter. Wolff weet dat Mercedes op de rechte stukken simpelweg tekort kwam.

"We weten hoe goed onze auto is naast die van Ferrari en zo weten we ook dat onze rechtelijnsnelheid minder goed is dan die van de Scuderia. Kijk naar de eerste bocht, Sebastian Vettel miste de lijn daar volledig, maar alsnog wist hij ons te passeren op het rechte stuk."

"Ik kan me nu een beetje indenken hoe Red Bull zich gevoeld moet hebben toen het met name in 2014 en 2015 achter de feiten aan liep op de rechte stukken."

Fotoalbum

Rapportcijfers Formule 1-coureurs na GP van België

De beladen Belgische Grand Prix is er één waar om meerdere redenen lang bij zal worden stilgestaan. Charles Leclerc hield zijn hoofd koel en verdiende (wat ons betreft) de tien.

Bekijk het album

5 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Red Bull Horner deelt details ontwikkelingsplan Red Bull Verstappen en Perez