Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes kondigt 'verbeteringen' aan, maar vreest alsnog het ergste voor GP Imola

Aankomend weekend staat de Grand Prix van Emilia-Romagna op het programma. Tijdens het vierde raceweekend van het seizoen zal Mercedes wederom nog niet op het niveau van Red Bull en Ferrari zijn, ondanks het feit dat men de afgelopen weken met man en macht naar verbeteringen heeft gezocht.

Na drie races is het wel duidelijk dat Mercedes werk aan de winkel heeft om Red Bull en Ferrari bij te halen, maar ondanks dat kan Toto Wolff niet ontevreden zijn met het resultaat dat er anderhalve week geleden werd opgehaald in Australië. Door uitvalbeurten van Carlos Sainz en Max Verstappen profiteerde Mercedes namelijk, niet voor het eerst dit seizoen, van de malaise bij de andere topteams. George Russell kon daardoor naar het podium. Wolff blikt kort terug. "Melbourne was een geweldig weekend voor de Formule 1, met een ongelooflijke sfeer!" "De race verliep voor ons beter dan verwacht. George en Lewis hebben beiden een sterk weekend afgeleverd en een belangrijke hoeveelheid punten mee naar huis kunnen nemen voor het team. We hebben veel geleerd en de kansen gemaximaliseerd. Dat moeten we blijven doen."

Niet de pace van Ferrari en Red Bull

Maar Mercedes richt zich op de toekomst, want voorlopig kan het zich niet meten met Red Bull en Ferrari, benadrukt Wolff, die tegelijkertijd geniet van de meters die zijn personeel maakt. "We weten dat we momenteel niet de pace hebben van Ferrari en Red Bull, maar we werken er hard aan om hun voordeel te verkleinen. Het is briljant om te zien hoe iedereen in beide fabrieken samenkomt om dit voor elkaar te krijgen!", geniet de Mercedes-teambaas, die hoopt aankomend weekend al wat progressie te zien. "Tijdens het paasweekend is er enorm hard gewerkt in de fabriek om voor verbeteringen te zorgen en de auto klaar te stomen voor de volgende race. Het toont aan hoe toegewijd het team is om de situatie op te lossen."

Rome niet in een dag gebouwd

Wolff benadrukt echter dat het gat naar de andere twee topteams niet snel gedicht zal zijn. "We moeten realistisch blijven. Het zal tijd kosten om de progressie te boeken die we willen zien, maar we leren elke race zoveel mogelijk en vinden elke race mogelijkheden om stappen te zetten." De leidsman van Mercedes bekijkt het race per race, te beginnen met het weekend in Italië. "Nu moeten we vooruit kijken naar Imola. Het is het eerste sprintraceweekend van het seizoen. Het is een historisch, old-school circuit met een uitdagende lay-out waar de coureurs van genieten." "De kwalificatie is belangrijk, omdat het circuit vrij nauw is, terwijl de vloeiende, zwiepende bochten de auto's op de proef stellen. We kijken er naar uit om de 2022-bolides te zien in Imola!", aldus Wolff.

Viaplay
x
Red Bull Horner maakt einde aan speculaties omtrent Red Bull-toekomst