Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 2022

Mercedes-kopstuk blijft verbaasd: "Dit heb ik in dertig jaar nog nooit meegemaakt"

De nieuwe reglementswijzigingen voor het F1-seizoen van 2022 houden elk team dag en nacht bezig, zo ook Mercedes. James Allison legt uit hoe enorm ingrijpend de veranderingen zijn.

Bottas Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

James Allison, Chief Technical Officer bij Mercedes, zegt dat het team hun auto voor 2022 in zijn geheel opnieuw moest uitvinden. De reglementswijzigingen van 2022 zorgen bij alle Formule 1-teams voor enorme veranderingen. Allison is een van de veteranen in de technische F1-wereld en al sinds begin jaren 90 actief binnen de koningsklasse. Hij heeft nog nooit wijzigingen van deze omvang gezien.

"We hebben ons al een lange tijd vastgebeten in de nieuwe regels", moet de Mercedes-technicus toegeven. "Het is daardoor makkelijk om te vergeten hoe enorm deze wijzigingen voor 2022 zijn. Ik werk al meer dan 30 jaar in deze sport en niets komt qua grootte in de buurt van deze wijzigingen."

Mercedes heeft haar bolide 'opnieuw uitgevonden'

Allison legt in detail uit hoe ver Mercedes en de andere F1-teams moesten gaan om alle wijzigingen door te voeren. "De regels zijn niet alleen enorm - het reglementenboek is tweemaal zo groot geworden als haar voorganger - alle regels verschillen ook nog eens enorm. Dat betekent dat we de auto opnieuw moesten uitvinden, van top tot teen. Overal waar je kijkt is alles nieuw. Niet alleen nieuwe onderdelen, maar een compleet nieuwe filosofie, nieuwe aerodynamische eigenschappen, nieuwe remmen, en totaal andere banden."

Ook de motorbevriezing die eraan zit te komen, geeft de F1-teams een extra uitdaging. "Zelfs de krachtbron, het onderdeel dat het minst wordt getroffen door de reglementswijzigingen, moet klaar worden gestoomd voor de bevriezing van de motorontwikkeling van de komende drie jaar. Je moet al het goede meenemen in dat pakket, of er verder maar genoegen mee nemen."

Ook interessant:

Hamilton wint grote prijs, Ferrari en AlphaTauri al op het circuit

Lewis Hamilton krijgt zijn eerste prijs van 2022 toegereikt en twee Formule 1-teams sturen hun coureurs al het circuit op als voorbereiding voor 2022! In onderstaande video praten we je bij.

11 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Nyck de Vries maakt officieel Formule 1-debuut in Barcelona