Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Mercedes

Mercedes-kopstuk hangt vlag nog niet uit: "Er zijn geen garanties"

De laatste paar Grands Prix verliepen uitermate goed voor het team van Mercedes. De Duitse renstal heeft de laatste vier races meer punten gescoord dan titelrivaal Red Bull. Toch vinden ze bij Mercedes dat ze nog niet stil kunnen zitten.

Hamilton Mercedes Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Mercedes scoorde de laatste vier races 29 punten meer dan titelrivaal Red Bull. Toch hangt de vlag nog niet uit bij het team uit Brackley. Chief Technical Officer James Allison zegt dat Turkije positief was voor het team, maar dat ze die race niet als voorbeeld kunnen nemen voor de rest van het seizoen. "Het was een goed weekend voor ons. We waren competitief in het droog, in het nat, in de trainingen, kwalificatie en de race. Maar het is een unieke plek met uniek asfalt. De banden waren in de perfecte conditie dit weekend, niet te warm en niet te koud", legt Allison uit in de debrief van Mercedes.

De goede resultaten van Turkije zijn dus geen garantie voor de toekomst. Al geeft Allison toe dat de laatste zes races toch wel prima zijn verlopen voor Mercedes. "Als je terugkijkt naar de afgelopen zes races dan is er maar eentje geweest waar we echt volledig verslagen werden en dat was Zandvoort. Bij de andere races hadden we een goede auto. En op sommige plekken zoals Istanbul, Sochi en Monza, waren we echt goed. Maar op andere plekken waar we de snelste auto hadden, was het geen garantie voor de overwinning", aldus de Mercedes-man.

Allison zegt plezier te hebben in de strijd met Red Bull. Hij vindt ook dat zijn team al het hele seizoen de underdog is. "We genieten van de jacht op deze titel, want zo voelt het al sinds de wintertests. We proberen (Red Bull, red.) bij te benen voor de titel. Als we de komende race goed met de auto overweg kunnen, dan zullen we competitief zijn en zeker ook meestrijden voor de titel", besluit het kopstuk van Mercedes.

Niet alleen de snelheid van de auto is belangrijk. Volgens Allison hebben de laatste paar races laten zien dat het van meerdere factoren afhangt. "Betrouwbaarheid, maar ook pitstops en het weer spelen een rol, maar dat is het opwindende van een Formule 1-race. We moeten op al die vlakken goed presteren, maar we hebben een goede kans op de titel", sluit de Mercedes-man af.

Ook interessant:

Coronel: "Verstappen en Red Bull niet meer zo oppermachtig"

Tom Coronel bekijkt de titelkansen voor Max Verstappen en Red Bull nadat duidelijk werd dat Mercedes de betere partij was op Istanbul Park. "Die voorsprong zijn we kwijt", aldus de Nederlands coureur. Bekijk de volledige video.

Formule 1 GP Turkije 2021 RN365 Nieuwsdossier

5 reacties

Viaplay
x
Interview Schumacher leert van Verstappen: "Geweldige ervaring om tegen hem te racen"