© Mercedes

Nieuwsoverzicht

Mercedes-kopstuk stapt per 2019 op

12 jul. 2018 16:00 Jan van der Burgt 0 reacties
Mercedes-kopstuk Aldo Costa legt per 2019 zijn rol als engineering director van Mercedes neer om meer tijd door te kunnen brengen met zijn familie. Wel blijft hij bij het team betrokken als adviseur.

Aldo Costa kwam in 2011 over van Ferrari en speelde een belangrijke rol in de (her)structurering van de technische afdeling van Mercedes. Hij gaf daarbij leiding aan de Engineering Group, een rol die onder toezicht van technisch directeur James Allison wordt overgenomen door hoofdontwerper John Owen.

Aldo Costa spreekt in een statement van zeven geweldige jaren in dienst van Mercedes: "Het was niet alleen op professioneel vlak een zeer succesvolle tijd, het heeft ook mijn persoonlijke leven en dat van mijn familie verrijkt."

"De laatste jaren heb ik samen met Toto Wolff en James Allison hard gewerkt aan een infrastructuur waarmee Mercedes nog lang successen na moet kunnen streven in de Formule 1. Ik laat mijn werk straks vol vertrouwen achter in de kundige handen van John Owen en James Allison."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen