Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Mercedes

"Mercedes kreeg ondanks tweede dubbelzege 'wake up call' in Bahrein"

Twee dubbelzeges uit twee Grands Prix: een betere start van het seizoen heeft een Formule 1-team nog nooit gehad. Mercedes behaalde - op één punt voor een snelste ronde na - de maximale score in de eerste twee wedstrijden van 2019. Toch is de Duitse renstal allerminst zeker van haar zaak, meent Ross Brawn.

Valtteri Bottas Lewis Hamilton 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

De sportief eindverantwoordelijke van de Formule 1 zag aan de lichaamstaal van Mercedes-teambaas Toto Wolff dat de twee dubbelzeges enigszins als een verrassing kwamen. Ferrari leek immers het te kloppen team na de wintertestweken in Barcelona. De Italiaanse formatie kwam echter totaal niet uit de verf in Australië en de kansen om in Bahrein te winnen werden om zeep geholpen. Zodoende kon Mercedes twee dubbelzeges scoren.

“Als je het seizoen start met twee dubbelzeges in twee wedstrijden, dan zou je in de zevende hemel moeten zijn", meent Brawn in zijn terugblik op de GP van Bahrein. "Immers, je zou ervan uit kunnen gaan dat je je rivalen behoorlijk veel pijn hebt gedaan met zo’n resultaat. Toch is Mercedes-baas Toto Wolff niet bijzonder overtuigd van het tempo van zijn wagens, hij erkende zelfs dat de dubbelzege in Australië ietwat onverwachts kwam. Als Charles Leclerc niet terug was gevallen in Bahrein had Lewis Hamilton geen kans gehad om de Ferrari aan te vallen en was Valtteri Bottas niet op P2 geëindigd."

"Mercedes weet hoe de vork in de steel steekt en het is duidelijk dat zij nu achterop liggen. Als je elk kampioenschap sinds 2014 hebt gewonnen bestaat het risico dat je op je lauweren rust, maar Bahrein zal hoe dan ook een ‘wake up call’ zijn geweest die ze niet kunnen negeren tijdens de briefings.”

Na twee Grands Prix heeft Mercedes 87 WK-punten verzameld, waar 88 het maximale aantal was. Rivaal Ferrari staat op een behoorlijk achterstand: de Scuderia heeft 48 punten. Nummer drie Red Bull Racing blijft behoorlijk achter, de stal van Max Verstappen en Pierre Gasly heeft 31 WK-punten op het bord genoteerd.

Forbidden

Weddenschappen Mercedes

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet
RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Domenicali Hoogste F1-baas doet een oproep aan Ferrari na vertrek Binotto