Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Mercedes kreeg 'ongebruikelijke' hulp bij verbeteren W13

Terwijl Mercedes blijft werken aan het verbeteren van de W13, werd het team tijdens de Grand Prix van Miami vergezeld door hun technisch directeur Mike Elliott. F1-journalist Tom Clarkson ziet dit als een enigszins onverwachte move.

Hamilton Miami
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Mercedes blijft werken aan het oplossen van de problemen die tot nu toe nu hun 2022-auto hebben geteisterd. Daarbij maakte de Duitse renstal een 'ongewone' stap tijdens de Grand Prix van Miami, aldus F1-journalist Tom Clarkson.

Clarkson legt in de F1 Nation podcast uit dat Mike Elliott, de technisch directeur van Mercedes, aanwezig was om de Silver Arrows te ondersteunen op het circuit van Miami. Dit gegeven is iets wat volgens hem wijst op het feit dat het team alles op alles zet om vooruitgang te boeken met de W13.

Waarom Elliott's aanwezigheid in Miami 'ongewoon' was

"Mike Elliott, Mercedes' nieuwe technisch directeur, was in Miami", begint Clarkson. "Het is vrij ongebruikelijk om zo vroeg in het seizoen technisch directeuren te zien bij races van zo ver weg. De meeste van hen zijn nog steeds in de fabriek om te werken aan de eerste upgrades van de auto en om zaken te overzien."

"Dat Mike in Miami op het circuit was, vond ik ongebruikelijk en het wees erop dat ze nog aan het uitzoeken waren hoe ze de auto het beste konden afstellen en laten rijden. Hij probeerde Andrew Shovlin en James Vowles te begeleiden en hen zoveel mogelijk hulp te bieden bij de afstelling."

Clarkson vervolgt: "Hij was er ook om ideeën van hen te krijgen over waar ze zich op moeten richten in de fabriek met de upgrades."

De Grand Prix van Spanje is een belangrijk weekend voor Mercedes

De Grand Prix van Spanje zal volgens Clarkson een 'belangrijke race' worden voor Mercedes. Miami was voor het Duitse team een weekend van ups en downs met de snelheid van vrijdag die zaterdag en zondag plotseling wegviel.

Clarkson vraagt zich echter af of dit het team misschien toch heeft geholpen om te bepalen welke richting ze op moeten. "Misschien heeft de prestatie op vrijdag hen een paar aanwijzingen gegeven over waar ze heen moeten", legt hij uit.

"En natuurlijk gaan ze terug naar Barcelona, waar ze de auto in februari voor het eerst hebben getest. Het was een andere auto met bredere sidepods toen ze daar in februari waren, dus het zal ze iets andere data hebben opgeleverd. Maar in ieder geval kunnen ze deze auto vergelijken met wat ze in februari hebben gezien, zodat ze verder kunnen leren."

"De vraag met betrekking tot de budgetlimiet is: 'Hoeveel heeft Mercedes besteed aan de auto om het proberen uit te zoeken?' Op een gegeven moment is het geld op en moeten ze een beslissing nemen: 'Gaan we ons focussen op de auto van 2023?'"

Ook interessant:

Ferrari én Red Bull pakken in Spanje allebei uit met updates. Het maakt dat we het beste van Red Bull en Max Verstappen nog niet hebben gezien, maar dat kan evengoed voor Ferrari en Charles Leclerc gelden. Wat zegt het podcast-panel?

Luister nu de podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk.

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen George Russell

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Verstappen houdt 't onmogelijke voor mogelijk "Qua snelheid kan 't"