Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Mercedes krijgt alle neuzen dezelfde kant op en stippelt plan uit in jacht op Red Bull

De afgelopen weken werd er lang vergaderd bij Mercedes, maar uiteindelijk kwam er wel witte rook: er is een plan uitgestippeld voor de toekomst. Toto Wolff geeft tekst en uitleg.

Hamilton Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Red Bull was ongenaakbaar in de eerste race van het seizoen en bij Mercedes riep men Max Verstappen al bijna meteen uit tot wereldkampioen Formule 1 2023. In aanloop naar de tweede Grand Prix van het seizoen heeft men bij Mercedes alle neuzen weer dezelfde kant op gekregen.

Toto Wolff blikt vooruit op de race in Djedda. "Onze prestaties in Bahrein lieten te wensen over, maar dit is nou eenmaal de positie waarin we ons momenteel bevinden. We zijn al vol aan de slag gegaan met de auto, om deze te begrijpen en hem beter te maken. Het is een spannende uitdaging voor ons allemaal."

Interne discussies

Volgens de Mercedes-teambaas is er de afgelopen weken druk gediscussieerd, maar is er nu een plan uitgestippeld. "We hebben open en eerlijke discussies gevoerd. Daaruit is een plan voortgekomen waarmee we ons weer terug gaan vechten. Op de korte termijn gaan we alles op alles zetten in de zoektocht naar meer performance."

"Op de langere termijn gaan we uitzoeken hoe we door onze auto door te ontwikkelen weer vooraan het veld kunnen komen. Ik voel de energie en de vastberadenheid al in de fabriek en ik weet zeker dat we progressie gaan boeken", zo luidt de conclusie van Wolff.

Mercedes geeft alles

Maar eerst het Formule 1-weekend in Djedda. Daar gaat Mercedes er weer vol voor. Dat doet men met behulp van een aantal kleine updates. Maar nog belangrijker: door veel te leren over de W14. "Alles kan gebeuren in de racerij, dus in Djedda gaan we proberen om alles te maximaliseren: onze performance, op jacht naar elk punt, elke positie en elke milliseconde."

"Dat is een van de sterkte punten van ons coureursduo met Lewis en George. We zijn racers en geven alles wat we hebben, elke keer dat we de baan op gaan. Dit weekend gaan we weer veel leren over de auto, over de karakteristieken en de beperkingen. Het is weer heel anders dan in Bahrein en het wordt interessant om te zien hoe de auto reageert."

"We nemen wat kleine updates mee voor op de auto. Het zal geen game changer zijn, maar daardoor kunnen we wel alvast de goede weg inslaan. We gaan zo hard mogelijk pushen om kansen te creëren en hopelijk komen we beter voor de dag dan in Bahrein", zo sluit Wolff zijn verhaal af.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull kunnen dominantie Hamilton en Mercedes overtreffen

Het F1-seizoen is één race oud, op naar de volgende! In Djedda hebben we al spectaculaire races hebben gezien. Dit jaar weer? En welke rol speelt Verstappen daarin, of rijdt hij voor dat spektakel uit? Coronel, Dimmers en Mosterdijk geven delen hun verwachtingen.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Wie o wie? Marko wijst Verstappens grootste concurrent aan voor GP Australië