Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Ferrari-kopstukken eerder dan gepland naar Mercedes

Na het nieuws dat Mercedes-duo Loic Serra en Jerome D'Ambrosio ervoor heeft gekozen om bij Ferrari te gaan werken. is er nu het nieuws dat twee Ferrari-kopstukken de omgekeerde weg bewandelen.

Russell sprint China
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Twee Ferrari-technici gaan eerder dan verwacht bij Mercedes aan de slag, na een overeenkomst tussen de twee teams. In maart werd al aangekondigd dat voormalig Ferrari-hoofdontwerper Simone Resta en simulatorchef Enrico Sampo bij Mercedes zouden komen werken, maar dat ze de normale verlofperiode zouden moeten uitzitten die technisch personeel moet ondergaan als ze van team wisselen. 

Na de bevestiging dat Mercedes Performance Director Loic Serra en hoofd coureursontwikkeling Jerome D'Ambrosio vanaf 1 oktober aan de slag gaan bij de Scuderia, is nu ook bevestigd dat Resta en Sampo eerder aan de slag kunnen bij Mercedes. Een woordvoerder van dat team heeft aan RacingNews365 bevestigd dat het duo na een overeenkomst tussen Mercedes en Ferrari vanaf 1 oktober vrij is om bij Mercedes aan de slag te gaan. Resta zal de functie van strategisch ontwikkelingsdirecteur gaan bekleden, terwijl Sampo het hoofd wordt van performance software-applicaties in Brackley. 

Technisch directeur James Allison van Mercedes noemt het personeelsverloop een logische ontwikkeling. "Ik denk dat het meer hoort bij de golfbewegingen van een F1-team", vertelt hij aan de media, waaronder RacingNews365. 

"De teams zijn tegenwoordig groot en elk jaar gaan er een heleboel mensen weg en komen er nieuwe bij. Dat geldt voor bijna elk team. Ik denk niet dat het zin heeft om commentaar te geven op de motivatie, want het is duidelijk dat een team een belangrijk aantal ervaren en goede mensen moet hebben.

"We zien niet graag dat ervaren en goede mensen ons verlaten, maar we halen zelf ook ervaren en goede mensen binnen. Dus ik denk dat het onze taak is om ervoor te zorgen dat mensen liever bij ons zijn dan ergens anders."

Praat mee!

Viaplay
x
Analyse GP Spanje sleutelmoment in Formule 1-kampioenschap