Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes kruipt weer in rol van underdog: "Red Bull heeft beter gepresteerd"

Volgens Valtteri Bottas zal Mercedes in Qatar weer de underdog zijn op Red Bull. De Oostenrijkse renstal heeft het in 2021 over het algemeen net iets beter voor elkaar, zo moet de Fin toegeven.

Met het Losail International Circuit als nieuw F1-circuit is het volgens Valtteri Bottas lastig te voorspellen wie de beste papieren heeft in Qatar. Toch ziet de Mercedes-coureur Red Bull als de favoriet. "Over het algemeen, gekeken naar het hele seizoen, hebben zij een beetje de overhand gehad", legt hij uit voor de microfoon van onder meer RacingNews365. "Daarom denk ik dat onze mindset als team moet zijn dat wij opnieuw de underdogs zullen zijn dit weekend", vervolgt Bottas. "Zij hebben beter gepresteerd voor het grootste deel van het jaar, al wordt het nog steeds spannend met de punten."

Mercedes heeft nog voordeel in constructeursstand

Dat Red Bull de betere papieren heeft in Qatar betekent volgens Bottas overigens niet dat ze zomaar gaan winnen. "We leiden het constructeurskampioenschap, dus we zitten nog steeds in een close gevecht met ze", legt de Fin uit. "Dus we blijven terugvechten en zorgen dat we doen wat we normaal ook doen, zodat we hopelijk sterk zijn." Mercedes heeft, met nog drie races te gaan, een voordeel van 11 WK-punten in de constructeursstand van 2021.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden