© Sauber F1

Nieuwsoverzicht

'Mercedes laat Pascal Wehrlein vallen'

23 okt. 2017 18:00 Wanda Bisschop 0 reacties
Voor Pascal Wehrlein begint de tijd te dringen. Met nog slechts drie races te gaan is de jonge Duitser nog altijd niet verzekerd van een stoeltje in het nieuwe Formule 1 seizoen. Mercedes probeert haar pupil elders onder te brengen maar slaagt daar nog niet in.

Pascal Wehrlein moet verder zonder de steun van Mercedes

Pascal Wehrlein maakt al enige tijd onderdeel uit van het juniorenprogramma van Mercedes. De voormalige DTM-kampioen rijdt nu zijn tweede seizoen in de Formule 1 maar kan daarin nog niet imponeren. Voor 2018 lijkt er bij Sauber geen plek voor hem te zijn.

Mercedes is dan ook druk bezig om haar pupil elders onder te brengen. Teambaas Wolff liet in de Duitse media doorschemeren dat er misschien binnenkort een einde komt aan de samenwerking tussen Mercedes en Wehrlein.

"De enige optie voor Pascal is op dit moment Williams. Daar overwegen ze nog meerdere coureurs. Pascal maakt zeker kans maar wij kunnen niet meer doen dan we hebben gedaan. Op een bepaald moment moet een coureur ook zelfstandig worden."

Namens Williams laat directeur Paddy Lowe het volgende weten.

"We hebben inderdaad interesse in Pascal. Het voordeel is natuurlijk dat we hem niet hoeven te testen omdat we hem elk weekend zien racen. Onze sponsor Martini heeft inderdaad specifieke wensen wat de coureurs betreft maar ze beseffen ook hoe belangrijk de coureurs voor ons als team zijn. We maken onze keuze op basis van sportieve gronden en niet vanwege sponsorbelangen."

Een andere optie is het opleidingsteam van Red Bull Racing waar de line-up van Toro Rosso voor 2018 nog open is. Teamadviseur Marko zet hier echter direct een streep door.

"We hebben niets persoonlijks tegen Pascal. We hebben alleen geen plek voor iemand uit de opleiding van Mercedes."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen