Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
vr 26 mrt - zo 28 mrt
Quali za 27 mrt
Race zo 28 mrt
ita
vr 16 apr - zo 18 apr
Quali za 17 apr
Race zo 18 apr
bhr
Fallback flag
vr 30 apr - zo 02 mei
Quali za 01 mei
Race zo 02 mei
ita
esp
vr 07 mei - zo 09 mei
Quali za 08 mei
Race zo 09 mei
Fallback flag
mco
do 20 mei - zo 23 mei
Quali za 22 mei
Race zo 23 mei
esp
aze
vr 04 jun - zo 06 jun
Quali za 05 jun
Race zo 06 jun
mco
can
vr 11 jun - zo 13 jun
Quali za 12 jun
Race zo 13 jun
aze
fra
vr 25 jun - zo 27 jun
Quali za 26 jun
Race zo 27 jun
can
aut
vr 02 jul - zo 04 jul
Quali za 03 jul
Race zo 04 jul
fra
gbr
vr 16 jul - zo 18 jul
Quali za 17 jul
Race zo 18 jul
aut
hun
vr 30 jul - zo 01 aug
Quali za 31 jul
Race zo 01 aug
gbr
bel
vr 27 aug - zo 29 aug
Quali za 28 aug
Race zo 29 aug
hun
nld
vr 03 sep - zo 05 sep
Quali za 04 sep
Race zo 05 sep
bel
ita
vr 10 sep - zo 12 sep
Quali za 11 sep
Race zo 12 sep
nld
rus
vr 24 sep - zo 26 sep
Quali za 25 sep
Race zo 26 sep
ita
sgp
vr 01 okt - zo 03 okt
Quali za 02 okt
Race zo 03 okt
rus
jpn
vr 08 okt - zo 10 okt
Quali za 09 okt
Race zo 10 okt
sgp
usa
vr 22 okt - zo 24 okt
Quali za 23 okt
Race zo 24 okt
jpn
mex
vr 29 okt - zo 31 okt
Quali za 30 okt
Race zo 31 okt
usa
bra
vr 05 nov - zo 07 nov
Quali za 06 nov
Race zo 07 nov
mex
aus
vr 19 nov - zo 21 nov
Quali za 20 nov
Race zo 21 nov
bra
sau
vr 03 dec - zo 05 dec
Quali za 04 dec
Race zo 05 dec
aus
are
za 11 dec - zo 12 dec
Quali zo 12 dec
Race zo 12 dec
sau
Start GP Bahrein
Dagen
Uur
Min.
Sec.
Red Bull Racing

"Mercedes laat zien op alle vlakken beter te zijn dan Red Bull"

Heeft Mercedes eens een lastig weekend en kan Red Bull toeslaan, dan zijn het alsnog kleine problemen die het team van Verstappen de das omdoen. Het bewijst dat Mercedes toch nog net water beter is, op elk vlak, zo wordt geredeneerd in de podcast van RacingNews365.

Op vrijdag en zaterdag was het een en al Red Bull in Turkije, terwijl Mercedes nergens was te zien. Zeer zeldzaam. Tijdens de Grand Prix, toen de punten werden verdeeld, kwamen er toch weer allerlei dingen bovendrijven die er voor zorgden dat Max Verstappen en Alexander Albon geen gooi konden doen naar de overwinning.

Die dingen die bij Red Bull tijdens de race in Istanbul fout gingen, die gingen bij Mercedes juist goed. In de nieuwste RacingNews365-podcast wordt uitgebreid vooruitgeblikt op de GP van Bahrein, maar Tom Coronel en Ruud Dimmers konden het niet laten om toch nog even terug te kijken naar de Turkse GP.

Het begon al bij de start, toen Mercedes superieur bleek. Verstappen en Albon kwamen niet weg, terwijl Hamilton hen meteen voorbij stak. "Het was daarom zo'n race waarin je denkt dat Mercedes liet zien op alle vlakken een niveautje hoger opereert. Je ziet het bij de start, weer zo'n Honda-probleem, dat ding kwam he-le-maal niet van zijn plek af, gewoon dramatisch!", zo oordeelt Dimmers.

Coronel is het er niet mee eens dat het een Honda-gerelateerd probleem is. "Hoezo een Honda-probleem? Dat is het niet, dat is de tractie die je zoekt. Ergens bij het team ontbrak er een setting of waren ze niet accuraat genoeg om voor de tweede versnelling te kiezen bij de start. Het was geen Honda-probleem, het ging om een tractieprobleem."

Maar volgens Dimmers zijn die tractieproblemen juist het gevolg van softwareproblemen bij de Japanners. "Ik heb uit Red Bull-bronnen begrepen dat er twee problemen zijn. Trillingen met de uitlaat als de wagen stationair loopt en softwarematige glitches van de Honda-motor."

Het gebeurt te vaak dat die problemen terugkeren, oordelen ze. "Het hele seizoen al hebben zowel Max als Albon slechte starts. Ook vorig jaar kwam het een aantal keer voor, dus er zit nog steeds iets verkeerds...", oordeelt Dimmers.

"Het ligt aan de software rondom de motor, maar die is niet van Red Bull. De trillingen in de uitlaat schijnen ook een probleem te zijn. De uitlaat is nu ook verlegd, dus ze zijn echt wel op zoek naar een oplossing. Dat zijn van die dingen, oké balen, maar je moet daardoor wel in de achtervolging. Het zijn misschien kleine dingen, maar als je bij de start al terugvalt dan rijdt je al weer een beetje een verloren race", zo is hij kritisch.

De razendsnelle Verstappen had het geluk niet aan zijn zijde in Turkije, maar kan hij in Bahrein wel Mercedes verslaan? Alles over de GP van Bahrein in de nieuwste editie van de Formule 1-podcast van RacingNews365, die hieronder te beluisteren is.

RacingNews365 staat niet stil. In enkele jaren tijd groeide deze website uit tot hét nummer één Formule 1-platform van Nederland met miljoenen bezoekers, maar nu is het tijd om de rest van de wereld te veroveren. Na maanden van zorgvuldige voorbereiding hebben we onze Engelstalige website gelanceerd, die wordt gerund door professionele Engelse journalisten. Daardoor kunnen de Nederlandse lezers in de toekomst nóg meer vette en exclusieve content verwachten!

Bezoek de Engelstalige website!

8 reacties