Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Mercedes

Mercedes legt uit waarom Hamilton haast niet kon starten in Canada

Voor de start van de Grand Prix van Canada ontdekte Mercedes dat er een probleem was aan de bolide van hun coureur Lewis Hamilton. Het scheelde niet veel of hij had hierdoor niet aan de race kunnen deelnemen.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes AMG

Voorafgaand aan de race in Canada was al te zien dat Mercedes hard bezig was aan de auto van Lewis Hamilton. Nadat de nieuwe Mercedes-motor een dag eerder al plofte in de Racing Point van Lance Stroll, leek het voor de buitenwereld erom te spannen of de Brit wel van start zou kunnen gaan zonder problemen. Tot kort voor de openingsronde zagen we monteurs aan zijn bolide sleutelen. Andrew Shovlin, de trackside engineering director van Mercedes, geeft nu iets meer informatie over dat probleem.

"Voor de race hadden we wat problemen met de auto van Lewis, dat ontdekten we al na de kwalificatie. De vloer werd losgehaald en de data gaf aan dat de hydraulische druk wegviel. Omdat de auto’s gedurende de nacht in parc fermé staan, mogen we verder niets aanpassen of onderzoeken. Het werk kon dus pas op zondagochtend verdergaan", aldus Shovlin.

De Brit vervolgt: "De krachtbron moest er volledig uit gehaald worden en we ontdekten dat het lek in de aandrijving van het gaspedaal zat. We moesten de FIA vragen of we deze en bijbehorende hydraulische onderdelen mochten vervangen. Het was erg krap qua tijd en we waren pas net klaar voordat Lewis moest gaan racen. We hadden geluk, want als toen was gebleken dat we niet het hele probleem hadden opgelost, dan hadden we niets meer kunnen doen."

6 reacties

    Special Hannah Schmitz: het meesterbrein achter het succes van Max Verstappen