Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Mercedes legt uit waarom Verstappen te kort kwam op de rechte stukken

Mercedes sloeg in Portugal terug na de nederlaag op Imola. Lewis Hamilton passeerde Max Verstappen en Valtteri Bottas op de baan en bouwde zijn leiding in het WK uit.

Bottas Verstappen Portugal
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Teambaas Toto Wolff was een tevreden man na de dubbele podiumfinish in Portimao. De Oostenrijker ziet Mercedes het vuur steeds meer aan de schenen van Red Bull leggen en Mercedes beschikte tijdens de race over de snelste auto.

"De auto was zaterdag sterk en dat is een erg positieve ontwikkeling. Vandaag vond ik het moeilijk in te schatten, maar ik denk dat beide teams op gelijke hoogte staan. De eerste en derde plaats én het punt voor de snelste ronde moet je koesteren", meldt Wolff aan Sky Sports.

Max Verstappen zat rondenlang in de DRS van Valtteri Bottas, maar kwam hem maar niet voorbij. Wolff legt uit waardoor dit kwam: "We hebben voor een afstelling gekozen met iets minder downforce en meer topsnelheid. Dat pakte op zondag goed uit want we hadden een goede snelheid op de rechte stukken."

In de slotfase waren de rollen omgedraaid. Bottas jaagde op de Nederlander, maar haakte ineens af door een technisch probleem.

"Ik denk dat hij er met onze snelheid op de rechte stukken misschien zelfs in was geslaagd om Max te passeren", aldus Wolff.

"Hij kende echter een klein probleempje in de software van de motor en dat probeerden we op te lossen, maar dat pakte verkeerd uit. Dat is iets wat we op moeten lossen in onze software."

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Portugal 2021 RN365 Nieuwsdossier

21 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
RN365 F1-podcast Ruwe diamant Verstappen blijft groeien en verbazen