Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Mercedes

Mercedes lijkt oplossing te hebben gevonden voor motorproblemen

De Mercedes-motor is al enkele jaren de te kloppen power unit, maar vorig jaar had de Duitse renstal last van betrouwbaarheidsproblemen. Die zouden voor het aankomende Formule 1-seizoen echter helemaal verholpen moeten zijn.

Bottas Saudi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Sinds het begin van het hybride tijdperk is Mercedes heer en meester. Het team wist alle constructeurstitels op zijn naam te schrijven en beschikte ook nagenoeg elk jaar over de beste motor. Vorig jaar had die machtige power unit echter wat problemen.

De Mercedes-motor had in 2021 last van betrouwbaarheidsproblemen waardoor zowel Lewis Hamilton als Valtteri Bottas de limiet van toegestaan motoronderdelen ruim moesten overschrijden. De taak voor het team van Toto Wolff in 2022 is dan ook om te zorgen dat die problemen zich niet meer voordoen, zeker omdat de motoren zullen worden bevroren.

De teambaas van Mercedes verwacht dat het team het komende seizoen geen problemen meer zal hebben met de motor. "Ik denk wat het betrouwbaarheidsprobleem wat we hadden onder controle hebben gekregen", zei Wolff tegen verschillende media waaronder RacingNews365.

"We hebben dat fenomeen niet meer zien optreden en dat is een goede stap voorwaarts. Qua betrouwbaarheid zouden we dus hopelijk, afkloppen, op het goede pad moeten zitten", aldus de Oostenrijker.

Problemen door vertrek motorbaas?

Twee jaar geleden vertrok Andy Cowell bij Mercedes. Hij was de baas over motorafdeling en werd opgevolgd door Hywel Thomas. Volgens Wolff kan er echter geen verband worden gelegd tussen het vertrek van Cowell en de motorproblemen in 2021.

"De kracht van de organisatie is de diepgang. Andy is een buitengewone man die in zijn tijd een bijdrage heeft geleverd, maar dat geldt ook voor Hywel en iedereen naast hem", aldus de teambaas van de Duitse renstal.

"Ik heb voor de volle honderd procent vertrouwen in de organisatie die we nu hebben. Motorontwikkelingen gebeuren niet van de ene op de andere dag. Voordat dingen goed of fout gaan, gaat er een lange aanlooptijd aan vooraf."

McLaren geen last van problemen

Gek genoeg leken de problemen met de Mercedes-motor vooral betrekking te hebben op het fabrieksteam, klantenteams hadden minder problemen met hun power unit. "We hadden vorig jaar gelukkig geen last van onbetrouwbaarheid", vertelt Zak Brown in gesprek met Autosport.

De teambaas van McLaren denkt dat ook te kunnen verklaren. "Je weet dat er bij betrouwbaarheid meer meespeelt dan alleen de power unit. Onze jongens hebben goed werk geleverd in ons eerste jaar met de Mercedes-motor. Betrouwbaarheid is daarom bij ons misschien niet zo'n punt van zorg geweest als bij anderen", stelt de Amerikaan.

Brown geeft aan dat de geluiden die hij uit het Merceds-kamp krijgt hem ook gerust stellen voor het komende seizoen. "Ze hebben een goed gevoel over de ontwikkeling. Ik heb er vorige week met Toto over gesproken en hij was behoorlijk optimistisch. Ik denk dat de verschillende F1-motoren heel dicht bij elkaar zitten, maar ik maak me er geen zorgen over."

Ook interessant:

Dit gebeurt er met de oude F1-wagens van Verstappen en collega's

Wat gebeurt er met alle auto's, waaronder de titelwinnende Red Bull van Verstappen, nu deze niet meer worden gebruikt als race-wagens? We zochten het uit.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

24 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Lewis Hamilton voelt zich aangevallen door Verstappen: "Heeft te maken met mijn succes"