Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Mercedes likt haar wonden na Bakoe: "Hier zullen we nooit enthousiast van worden"

Na een matig sprintraceweekend in Azerbeidzjan moet Mercedes nog steeds Aston Martin voor zich dulden in het constructeurskampioenschap. Een vierde plek voor George Russell tijdens de sprintrace was het beste resultaat van het Duitse Formule 1-team. Teambaas Toto Wolff verwacht dat Mercedes het gat naar voren dit seizoen nog wel gedicht weet te krijgen.

Lewis Hamilton staat na de Grand Prix van Azerbeidzjan vierde in het kampioenschap en teamgenoot George Russell moet genoegen nemen met een zevende plek. "Het was geen thriller", laat teambaas Toto Wolff na afloop weten. "Er waren bijna geen inhaalacties, ondanks het verschil in snelheid. We hadden geen optimale set-up tijdens de eerste vrije training en tegen de tijd dat we daar achter kwamen was het al te laat vanwege de parc fermé-regels."

Technisch directeur Andrew Shovlin sluit zich hierbij aan: "We zullen nooit enthousiast worden van een zesde en een achtste plek. Maar deze zondag was de auto niet snel genoeg en de coureurs hadden ook niet zo veel geluk. Lewis Hamilton had een goede openingslap, hij stond een beetje onder druk van Fernando Alonso tegen het einde van de stint, dus moesten we de positie verdedigen. Helaas was dat de ronde net voor de safety car", zo doelt hij op het feit dat Hamilton net als Verstappen plekken verloor door een ongelukkig getimede pitstop.

"George Russell had een goede start waarbij hij een aantal posities gewonnen heeft. Hij kon zijn stop maken onder de safety car maar had moeite met de herstart, waarbij hij weer een paar plaatsen verloor. Net zoals Lewis kon hij de andere coureurs niet voorbij, ondanks dat hij meer tempo had dan de rest."

Vertrouwen in de auto

Over de snelheid van de zilverpijlen kan Toto Wolff wel een vergelijking maken: "In de vrije lucht is ons tempo vergelijkbaar met die van de Ferrari's en de Aston Martins. Maar het is moeilijk te zeggen wie er sneller was, omdat het lastig inhalen was. Ondertussen verdwenen de Red Bulls aan de horizon."

Toch heeft Toto nog hoop voor de rest van het seizoen: "Ik denk dat we het gat dit jaar nog kunnen dichten. Het gaat er niet om dat we meer downforce genereren, het gaat erom dat we de coureurs een auto geven waar ze vertrouwen in hebben."

Ook interessant:

Getergde Verstappen zal direct hard terug slaan

In de nieuwste RN365 F1-podcast bespreken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk de strijd tussen Verstappen en Perez in Baku. Werd Max op waarde geklopt? Maar er is nog veel meer te bespreken, zoals hieronder te beluisteren is.

Mis geen seconde van het nieuwe F1-seizoen! Zet met een druk op de knop de F1-kalender in jouw telefoon.

Download nu de F1-kalender
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Azerbeidzjan 2023 RN365 Nieuwsdossier

3 reacties

Viaplay
x
LIVE Reacties na verwoestende testdag Verstappen in Bahrein