© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Mercedes lobbyt voor terugkeer actieve wielophanging in Formule 1

31 jan. 2018 09:16 Jan van der Burgt 0 reacties
Mercedes zou graag zien dat de actieve wielophanging zijn (legale) herintrede doet in de Formule 1. Het systeem is sinds 1994 verboden, maar als het aan Mercedes ligt, zou dat dus niet lang meer te hoeven duren.

Mercedes wil decennia-oud verbod opheffen

De wielophangingen van moderne Formule 1-auto's zijn alle lange tijd een 'hot topic'. Verschillende teams werden er recent van verdacht een systeem op de auto te hebben, waardoor de ophanging, los van zijn gebruikelijke functie, actief invloed heeft op de aerodynamica en rijhoogte van de auto.

Dergelijke systemen zijn verboden, maar dat betekent niet dat de teams het idee van 'slimme' ophangingen laten varen. Mercedes stelt volgens Auto, Motor und Sport zelfs de herintroductie van actieve wielophangingen voor.

Volgens een engineer heeft een dergelijke actieve ophanging louter voordelen: "Als het systeem er eenmaal is, kun je de ontwikkeling ervan bevriezen en dat zou een kostenbesparing van één miljoen per jaar opleveren. Bovendien maak je direct een eind aan alle discussie omtrent het onderwerp."

"Bijkomend voordeel is dat inhalen een stuk eenvoudiger wordt, aangezien het systeem ook ingezet kan worden om de gevolgen van turbulentie aan de achterzijde van de auto's te verminderen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen