Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes lobbyt voor terugkeer actieve wielophanging in Formule 1

Mercedes zou graag zien dat de actieve wielophanging zijn (legale) herintrede doet in de Formule 1. Het systeem is sinds 1994 verboden, maar als het aan Mercedes ligt, zou dat dus niet lang meer te hoeven duren.

De wielophangingen van moderne Formule 1-auto's zijn alle lange tijd een 'hot topic'. Verschillende teams werden er recent van verdacht een systeem op de auto te hebben, waardoor de ophanging, los van zijn gebruikelijke functie, actief invloed heeft op de aerodynamica en rijhoogte van de auto. Dergelijke systemen zijn verboden, maar dat betekent niet dat de teams het idee van 'slimme' ophangingen laten varen. Mercedes stelt volgens Auto, Motor und Sport zelfs de herintroductie van actieve wielophangingen voor.

Volgens een engineer heeft een dergelijke actieve ophanging louter voordelen: "Als het systeem er eenmaal is, kun je de ontwikkeling ervan bevriezen en dat zou een kostenbesparing van één miljoen per jaar opleveren. Bovendien maak je direct een eind aan alle discussie omtrent het onderwerp." "Bijkomend voordeel is dat inhalen een stuk eenvoudiger wordt, aangezien het systeem ook ingezet kan worden om de gevolgen van turbulentie aan de achterzijde van de auto's te verminderen."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"