Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Mercedes lost belofte niet in: "Hebben punten laten liggen"

Met de derde Grand Prix van het jaar op komst in de Formule 1 is de rangorde inmiddels ook redelijk duidelijk. Bij Mercedes weten ze dat ze moeten verbeteren, want Lewis Hamilton en George Russell kunnen nog niet uit de voeten met de W15.

Hamilton Saudi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Waar Mercedes jarenlang gewend was om voor de overwinningen en titels te strijden, is dat de afgelopen twee jaar zeker niet het geval geweest. En ook in het begin van 2024 hebben Lewis Hamilton en George Russell het opnieuw moeilijk in de Mercedes. Russell pakte nog de beste resultaten met een vijfde plek in Bahrein om vervolgens zesde te worden in Saoedi-Arabië, Hamilton kwam tot nu toe niet verder dan een zevende plek in Bahrein, in Djedda werd hij negende. Mercedes staat in het constructeurskampioenschap pas op de vierde plek, achter Red Bull, Ferrari en McLaren.

Tijdens de aankomende race in Australië hoopt het Duitse merk beter te presteren. "Sinds Djedda hebben we hard gewerkt om verder te bouwen op de lessen van de eerste twee races. Het is bemoedigend om het potentieel van de W15 te zien, maar er zijn ook duidelijke verbeterpunten. We zagen er competitief uit in de lage- en mediumsnelheidsbochten, maar de hogesnelheidsbochten zijn tot nu toe een zwak punt", zo legt teambaas Toto Wolff in aanloop naar de Grand Prix van Australië uit.

'Eerste vooruitgang boeken'

"We hebben hard gewerkt om te begrijpen waarom onze prestaties niet aan onze verwachtingen voldeden. Dat verbeteren is een belangrijk aandachtspunt. We hopen voor Melbourne de eerste vooruitgang te boeken en dat werk zal onze ontwikkeling de komende weken sturen. Het is geweldig om de energie en vastberadenheid in de fabrieken te voelen terwijl we werken aan het ontsluiten van het potentieel van de auto", zo hoopt Wolff al in Australië de eerste resultaten te zien.

"We hebben punten laten liggen, zowel in Bahrein als Saoedi-Arabië. We begonnen elk weekend sterk met onze gebruikelijke trainingsprogramma's, maar konden die initiële belofte niet waarmaken. Omdat alles zo dicht op elkaar zit, is het belangrijk om elk weekend het maximale uit de auto te halen. Albert Park geeft ons nog een kans om te laten zien wat we kunnen", zo sluit de teambaas af.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'