Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Mercedes maakt werk van Carlos Sainz

Waar gaat Carlos Sainz terechtkomen in 2025? Hij is een belangrijke spil op de rijdersmarkt. Mercedes lijkt op dit moment snel werk te willen maken van de huidige Ferrari-coureur.

Mercedes nose 2024
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Vorige week gingen de geruchten dat Carlos Sainz een contract met Mercedes heeft getekend, waarbij er sprake zou zijn van een 1+1 deal. RacingNews365 heeft echter van bronnen nabij de kwestie begrepen dat er sowieso nog geen sprake is van een ondertekende overeenkomst en dat die er op de hele korte termijn (lees vóór of tijdens het GP-weekend in China) er ook niet gaat komen.

Mercedes en Sainz zijn echter wel degelijk in gesprek met elkaar, zo kan dit platform bevestigen, waarbij de gesuggereerde 1+1 optie bepaald geen vreemde gedachte zou zijn. In dit scenario houdt Mercedes namelijk alle opties voor de toekomst open.

In het geval van een 1+1 overeenkomst is dat misschien niet eens in eerste instantie om het presteren van Sainz te evalueren, als wel de prestaties van bijvoorbeeld Andrea Kimi Antonelli, om hem door te schuiven naar het team per 2026. Dat zou tevens een verklaring kunnen zijn waarom Sainz de boot nog even afhoudt.

Sainz wordt bij vele teams als optie genoemd, ook bij Red Bull en Audi zingt zijn naam nadrukkelijk rond. Sainz zelf zal snel zekerheid willen hebben over zijn toekomst om het risico te vermijden uiteindelijk volledig buiten de boot te vallen.

Praat mee!

Viaplay
x
Silly Season 'Sainz ziet opnieuw belangrijke optie voor 2025 wegvallen'