Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes maakte onaangekondigde tussenstop voor extra kilometers met F1-wagen

Onderweg naar Circuit de Barcelona-Catalunya, waar dit weekend de Spaanse GP plaatsvindt, heeft Mercedes een tussenstop gemaakt. Met de W13-bolide van dit seizoen hielden ze hier een 'filmdag'.

De Formule 1-teams mogen maar beperkt testen met de bolides van het huidige seizoen. Naast de testdagen en officiële F1-sessies in de raceweekenden kunnen er alleen kilometers gemaakt worden bij een aantal speciale momenten. Zo kunnen de teams een filmdag aanvragen voor promotionele doeleinden. Hier heeft Mercedes voorafgaand aan de Grand Prix van Spanje gebruik van gemaakt. Het team van Lewis Hamilton en George Russell maakte onderweg naar Barcelona een tussenstop bij Circuit Paul Ricard in Frankrijk. Hier werd een filmdag gehouden, waarbij de W13 maximaal 100 kilometer over het circuit mocht rijden.

Filmdag wordt vaak gebruikt als F1-test

Hoewel de tussenstop in Frankrijk officieel een 'filmdag' is voor Mercedes, worden de momenten vaak gebruikt als een soort test. Meestal vinden deze filmmomenten plaats aan het begin van het Formule 1-seizoen als een shakedown van de bolide. Hier wordt getest of er nog bepaalde kinderziektes in de auto zitten. Mercedes heeft deze optie om te 'filmen' daags voor de Grand Prix van Spanje gebruikt op Circuit Paul Ricard. Voorafgaand aan de filmdag is er niets bekendgemaakt over de plannen van Mercedes.

Viaplay
x
24 uur Le Mans Indrukwekkende De Vries teleurgesteld ondanks P2: "Dit doet pijn"