Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Mercedes

Mercedes maakte onaangekondigde tussenstop voor extra kilometers met F1-wagen

Onderweg naar Circuit de Barcelona-Catalunya, waar dit weekend de Spaanse GP plaatsvindt, heeft Mercedes een tussenstop gemaakt. Met de W13-bolide van dit seizoen hielden ze hier een 'filmdag'.

Hamilton Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

De Formule 1-teams mogen maar beperkt testen met de bolides van het huidige seizoen. Naast de testdagen en officiële F1-sessies in de raceweekenden kunnen er alleen kilometers gemaakt worden bij een aantal speciale momenten. Zo kunnen de teams een filmdag aanvragen voor promotionele doeleinden.

Hier heeft Mercedes voorafgaand aan de Grand Prix van Spanje gebruik van gemaakt. Het team van Lewis Hamilton en George Russell maakte onderweg naar Barcelona een tussenstop bij Circuit Paul Ricard in Frankrijk. Hier werd een filmdag gehouden, waarbij de W13 maximaal 100 kilometer over het circuit mocht rijden.

Filmdag wordt vaak gebruikt als F1-test

Hoewel de tussenstop in Frankrijk officieel een 'filmdag' is voor Mercedes, worden de momenten vaak gebruikt als een soort test. Meestal vinden deze filmmomenten plaats aan het begin van het Formule 1-seizoen als een shakedown van de bolide. Hier wordt getest of er nog bepaalde kinderziektes in de auto zitten.

Mercedes heeft deze optie om te 'filmen' daags voor de Grand Prix van Spanje gebruikt op Circuit Paul Ricard. Voorafgaand aan de filmdag is er niets bekendgemaakt over de plannen van Mercedes.

Ook interessant:

Ferrari én Red Bull pakken in Spanje allebei uit met updates. Het maakt dat we het beste van Red Bull en Max Verstappen nog niet hebben gezien, maar dat kan evengoed voor Ferrari en Charles Leclerc gelden. Wat zegt het podcast-panel?

Luister nu de podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk.

17 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Geen grote updates meer voor Verstappen en Perez