Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Mercedes matcht Red Bull met nieuwe sponsor-megadeal

Mercedes staat op het punt om een zeer lucratieve sponsordeal te sluiten. Naar verluidt voegt Adidas zich per 2025 bij het team.

Russell Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Aan het eind van dit seizoen neemt Mercedes afscheid van Puma als sponsor en kledingpartner, maar een vervanger lijkt al te zijn gevonden. Mercedes zou vergevorderde gesprekken voeren met de Duitse sportgigant Adidas, zo heeft RacingNews365 vernomen.

Niet alleen gaat het team kleding dragen van het merk, er zou ook een aardige som geld mee gemoeid zijn, naar verluidt op zijn minst vergelijkbaar met de deal die Red Bull met Castore heeft, goed voor zo'n 30 miljoen.

Bij een ontmoeting in Oostenrijk, waarbij kleding in een vroege ontwikkelingsfase intern werd getoond, zouden tevens enkele nieuwe sponsoren op de kleding zichtbaar zijn geweest, sponsoren die Mercedes op termijn nieuwe hoopt aan te kondigen.

Lange tijd was ook Nike in de race om zich als partner bij Mercedes te voegen, maar die gesprekken zijn op niets uitgelopen.

Ook interessant:

Verstappen en Norris trekken conclusie: vriendschap in F1 een illusie

Natuurlijk gooien we in dé F1-podcast de schuldvraag nog maar eens op. Hoe kijken de heren Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk naar het gebeuren tussen Max Verstappen en Lando Norris op de Red Bull Ring, zowel op als naast de baan?

Bekijk je podcast liever op YouTube, klik dan hier!

Praat mee!

Viaplay
x
Vertrekt Renault? 'Alpine en Briatore neigen steeds meer naar Mercedes-deal'