Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes met afstand snelste team?

Het Italiaanse Ferrari mocht de wintertest als snelste afsluiten. Op ruime afstand gevolgd door de concurrentie. Mercedes maakte zich geen seconde druk om de snelle rondetijden, maar imponeerde het meeste.

Voor de leek die alleen naar de tijdenlijsten kijkt lijkt het alsof Ferrari domineert, maar niets lijkt minder waar. Het team van Mercedes legde meer dan 1000 ronden af, waarbij Hamilton en Bottas bijna iedere ronde op de medium of soft banden aflegden. Eerder werd al duidelijk dat de racepace van de W09 geweldig was. Er wordt zelfs gesuggereerd dat Mercedes een seconde per ronde sneller is dan Ferrari of Red Bull. Op vrijdag bevestigde het team haar kracht. Bottas noteerde een 1.18,825 'slechts' goed voor de zesde tijd, maar de Fin gebruikte de medium banden. Bottas was daarmee slechts 1,6 seconde langzamer dan Raikkonen die op de hypersoft reed.

Pirelli maakte vandaag de verschillen bekend tussen de verschillende compounds. De soft band is 0,8 seconde sneller dan de medium. De supersoft is 0,4 sneller dan de soft band en de ultrasoft is 0,6 seconde sneller dan de supersoft. Deze compounds zouden volgens Pirelli al goed zijn voor 1,8 seconde tijdwinst ten opzichte van de medium. Het lijstje van Pirelli gaat nog verder, want de nieuwe hypersoft band zou nog eens 0,7 tot 0,8 seconde sneller zijn dan de supersoft. Als we de tijden van Pirelli mogen geloven dan zou Bottas op een setje van de hypersofts liefst 2,5 seconde sneller kunnen gaan dan op zijn medium banden. Dat zou betekenen dat hij een 1.16,225 of 1.16,325 had kunnen rijden op de hypersoft, volgens de gegevens van Pirelli. Ruim acht tienden sneller dan de snelste tijd van Ferrari. Nu zitten er altijd wat mitsen en maren aan het verhaal, maar dat Mercedes veel harder kon werd wel duidelijk. De tijd van Bottas op medium was verreweg de snelste van die week op die compound. Andere teams kwamen op medium niet binnen een seconde van de tijd van de Fin.

Viaplay
x
Live Reacties na dominante sprintrace overwinning Verstappen