Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes met nieuw project tegen hoge kosten in de F1

Ook de teams in de Formule 1 worden geraakt door de wereldwijde inflatie en de stijgende energiekosten. Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft met het oog op deze kosten en op de klimaatdoelen van het team (en de F1) een groot project aangekondigd.

Door meerdere factoren moeten de F1-teams flink gaan besparen de komende jaren. Het budgetplafond zakt, terwijl er wereldwijd juist sprake is van inflatie. Ook de energiekosten stijgen de laatste tijd enorm. Het zorgt voor een miljoenenrekening bij de teams, vooral bij de topteams. Mercedes is er druk mee en heeft grootse plannen. "Onze energiekosten zijn de laatste tijd verdriedubbeld", zo trapt Toto Wolff af bij onder andere RacingNews365, om zo maar de ernst van de situatie te benadrukken. "We praten hierbij over miljoenen: in Brackley alleen al van twee naar zes miljoen euro aan energiekosten. Daarnaast zijn (vlucht)charterkosten en vrachtvervoerskosten keihard gestegen." Verduurzamen is een van de voornaamste opties. Iets waar Mercedes dan ook de focus op legt. "Voor ons als een hightech industrie is het een positieve zet om een groot zonnepanelenpark aan te leggen, waar wij onze energie vandaan halen. We moeten nu simpelweg doen wat we kunnen."

Meerdere Mercedes-miljoenen richting verduurzaming

Ook naar het personeel wordt volgens Wolff gekeken. De teambaas van de Duitse renstal wil hulp bieden bij de hoge energierekeningen voor zijn werknemers. "Als we naar onze mensen kijken, dan begrijpen we dat het vooral bij de lagere salarissen voor extreem veel druk zorgt. Energiekosten zijn een groot deel van hun inkomen en we gaan kijken naar compensatie hiervoor." Niet alleen bovengenoemde plannen staan op de planning van Mercedes. "We willen dit jaar meerdere miljoenen spenderen aan het gebruik van duurzame brandstoffen binnen de luchtvaart", zo vervolgt Wolff. "We blijven ondertussen kijken naar hoe we doorgaan met onze korte- en middellange termijnplannen." "Het zonnepanelenpark moet zichzelf terugverdiend hebben in ongeveer twintig jaar, maar met de huidige situatie bij de energiekosten kan men er vanuit gaan dat het minder lang zal duren."

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
Streep erdoor Marko gooit verrassend deur dicht voor deze potentiële teamgenoot Verstappen