Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Toto Wolff

Mercedes met nieuw project tegen hoge kosten in de F1

Ook de teams in de Formule 1 worden geraakt door de wereldwijde inflatie en de stijgende energiekosten. Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft met het oog op deze kosten en op de klimaatdoelen van het team (en de F1) een groot project aangekondigd.

XPB 1168056 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Door meerdere factoren moeten de F1-teams flink gaan besparen de komende jaren. Het budgetplafond zakt, terwijl er wereldwijd juist sprake is van inflatie. Ook de energiekosten stijgen de laatste tijd enorm. Het zorgt voor een miljoenenrekening bij de teams, vooral bij de topteams. Mercedes is er druk mee en heeft grootse plannen.

"Onze energiekosten zijn de laatste tijd verdriedubbeld", zo trapt Toto Wolff af bij onder andere RacingNews365, om zo maar de ernst van de situatie te benadrukken. "We praten hierbij over miljoenen: in Brackley alleen al van twee naar zes miljoen euro aan energiekosten. Daarnaast zijn (vlucht)charterkosten en vrachtvervoerskosten keihard gestegen."

Verduurzamen is een van de voornaamste opties. Iets waar Mercedes dan ook de focus op legt. "Voor ons als een hightech industrie is het een positieve zet om een groot zonnepanelenpark aan te leggen, waar wij onze energie vandaan halen. We moeten nu simpelweg doen wat we kunnen."

Meerdere Mercedes-miljoenen richting verduurzaming

Ook naar het personeel wordt volgens Wolff gekeken. De teambaas van de Duitse renstal wil hulp bieden bij de hoge energierekeningen voor zijn werknemers. "Als we naar onze mensen kijken, dan begrijpen we dat het vooral bij de lagere salarissen voor extreem veel druk zorgt. Energiekosten zijn een groot deel van hun inkomen en we gaan kijken naar compensatie hiervoor."

Niet alleen bovengenoemde plannen staan op de planning van Mercedes. "We willen dit jaar meerdere miljoenen spenderen aan het gebruik van duurzame brandstoffen binnen de luchtvaart", zo vervolgt Wolff. "We blijven ondertussen kijken naar hoe we doorgaan met onze korte- en middellange termijnplannen."

"Het zonnepanelenpark moet zichzelf terugverdiend hebben in ongeveer twintig jaar, maar met de huidige situatie bij de energiekosten kan men er vanuit gaan dat het minder lang zal duren."

Ook interessant:

Krijgt Verstappen in De Vries een Nederlandse 'teamgenoot' binnen Red Bull?

De tijd heeft sinds de Formule 1 Grand Prix van Italië bepaald niet stilgestaan en al helemaal niet voor Nyck de Vries. Hij steelt de headlines en zoals het zich nu laat aanzien ook het AlphaTauri stoeltje voor 2023. Zou dat een goede move zijn voor de tweede Nederlander op de Formule 1-grid? Dit en meer bespreken coureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365.

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Forbidden

Weddenschappen Mercedes

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

5 reacties

Viaplay
x
Breaking Vraagtekens bij FIA-regels na Red Bull-ophef: "Het is nu een WK boekhouden"