Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes met sterkere party modus tijdens kwalificatie GP Azerbeidzjan

De concurrentie van Mercedes kan haar borst natmaken. De Duitsers hebben dit weekend een verbeterde party modus meegenomen naar Azerbeidzjan.

Het nieuws omtrent de verbeterde 'party modus' komt niet van Mercedes zelf af, maar van het klantenteam van Force India. Tijdens de vrije trainingen waren Ocon en Perez in de top 10 terug te vinden, mede door een upgrade aan het chassis. Morgen tijdens de kwalificatie wil het team dit herhalen, waarbij het blij is met de komst van een betere 'party modus' van Mercedes. "Ze hebben ons een nieuwe, betere party modus gegeven. We kunnen deze verbeterde modus nu langer gebruiken", laat Szafnauer van Force India weten aan Sky Sports.

Mercedes liet deze winter al weten dat ze de grens van 1000 PK op de testbank doorbroken hadden. Desondanks lijkt de motorleverancier momenteel niet langer met kop en schouders boven de rest van het veld uit te steken. Szafnauer heeft daar wel een verklaring voor. "Mercedes wilde zeker weten dat de betrouwbaarheid goed was. Nu schroeven ze het vermogen langzaam op. De verbeterde setting moet ons een tiende per ronde opleveren."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"