Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes reageert noodgedwongen op dominant Red Bull: "Maar helaas duurt het nog wel even"

Mercedes zal naar eigen zeggen in Monaco al verschijnen met een sterk gewijzigde Formule 1-bolide. De aanval op Red Bull moet worden ingezet, al moet Toto Wolff toegeven dat het gat dichten nog we even zal duren.

De opmars van Mercedes moet er nu écht aankomen met de geplande updates in het huidige Formule 1-seizoen. De sterk gewijzigde bolide van de Duitse renstal zou in Imola al geïntroduceerd worden, maar vanwege het afgelasten van de race is de update doorgeschoven naar de Grand Prix van Monaco. Op het iconische stratencircuit zal niet direct duidelijk worden hoeveel effect de update heeft, maar dit is geen reden om nog langer te wachten met de nieuwe onderdelen. De reden daarvoor is volgens Toto Wolff simpel: de achterstand op Red Bull is veel te groot en moet zo snel mogelijk teniet worden gedaan. Maar wanneer ze weer meestrijden voor overwinningen en mogelijk zelfs de titel? "Dat duurt helaas nog wel even", zo moet Wolff toegeven in gesprek met OE24. "We hopen echter wel op een stap in de goede richting." "We moesten wel reageren op Red Bull en hun superioriteit en omdat we de oude bolide niet snel konden maken, hebben we de onderkant, het bodywork en de voorwielophanging veranderd."

Geen verrassingen bij Mercedes

De significante update zorgt volgens Wolff niet voor wonderen. "Die bestaan niet in de Formule 1", zo vervolgt de teambaas van Lewis Hamilton en George Russell. "We zullen niet ineens een halve seconde sneller gaan, maar hopelijk krijgen we minder problemen te verduren en kunnen we werken met een competitievere auto. Tot nu is de wagen nogal stijf en koppig geweest." In Monaco begint Mercedes rustig met het verkennen van haar 'nieuwe bolide' en meedoen vooraan staat nog niet op de planning. "Monaco is niet te vergelijken met de normale circuits en daarom zullen we niet zien of er daadwerkelijk een stap in de goede richting is gezet. Dat blijft nog spannend", aldus Wolff.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"