© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

'Mercedes moet auto aanpassen aan rijstijl van Bottas'

26 okt. 2017 18:00 Wanda Bisschop 0 reacties
Valtteri Bottas kwam sterk uit de startblokken na zijn overstap van Williams F1 naar Mercedes. In de eerste seizoenshelft pakte de Fin direct twee overwinningen en stond hij meerdere keren op het podium. Na de zomerstop kan hij het tempo van Hamilton in ieder geval niet meer bijbenen.

Valtteri Bottas steekt ook hand in eigen boezem

Ook tijdens de GP van Amerika had Bottas het lastig. Tijdens de kwalificatie kwam hij niet in de buurt van de poletijd van zijn teamgenoot en legde hij maar liefst een halve seconde toe. Ook in de race kon hij bepaald geen potten breken. Hij startte als derde maar kwam uiteindelijk niet verder dan de vijfde positie nadat zowel Raikkonen als Verstappen hem in de slotfase nog inhaalden.

Volgens teamadviseur Niki Lauda ligt het niet zozeer aan de kwaliteiten van Bottas als wel aan de auto van Mercedes.

"De WO8 is een lastige auto om in te rijden. Lewis heeft er duidelijk minder problemen mee dan Valtteri. Onze auto past momenteel niet bij zijn rijstijl. Valtteri presteert wat minder maar ik weet zeker dat als de auto beter bij zijn rijstijl past, dat hij weer beter presteert. Als team moeten we ervoor zorgen dat de auto gemakkelijker wordt om mee te rijden."

Bottas erkent zelf ook dat het lastig is om met de WO8 te rijden en beschouwt het vooral als een leerproces.

"Als coureur moet je je natuurlijk ook aanpassen aan de auto. Ook Lewis heeft dit Formule 1 seizoen wel de nodige problemen gehad. De afstelling is nog niet zoals ik het wil. Als we iets veranderen om de balans te verbeteren, dan worden we weer langzamer. Ik vind het vooral lastig om compromissen te sluiten. Toch merk ik dat er sprake is van verbetering en dat ik leer van de problemen."

Bottas staat derde in het WK en heeft nog zicht op de tweede plaats. Zijn achterstand op Vettel bedraagt met nog drie races te gaan 21 punten.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen