Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Mercedes moet auto aanpassen aan rijstijl van Bottas'

Valtteri Bottas kwam sterk uit de startblokken na zijn overstap van Williams F1 naar Mercedes. In de eerste seizoenshelft pakte de Fin direct twee overwinningen en stond hij meerdere keren op het podium. Na de zomerstop kan hij het tempo van Hamilton in ieder geval niet meer bijbenen.

Ook tijdens de GP van Amerika had Bottas het lastig. Tijdens de kwalificatie kwam hij niet in de buurt van de poletijd van zijn teamgenoot en legde hij maar liefst een halve seconde toe. Ook in de race kon hij bepaald geen potten breken. Hij startte als derde maar kwam uiteindelijk niet verder dan de vijfde positie nadat zowel Raikkonen als Verstappen hem in de slotfase nog inhaalden. Volgens teamadviseur Niki Lauda ligt het niet zozeer aan de kwaliteiten van Bottas als wel aan de auto van Mercedes. "De WO8 is een lastige auto om in te rijden. Lewis heeft er duidelijk minder problemen mee dan Valtteri. Onze auto past momenteel niet bij zijn rijstijl. Valtteri presteert wat minder maar ik weet zeker dat als de auto beter bij zijn rijstijl past, dat hij weer beter presteert. Als team moeten we ervoor zorgen dat de auto gemakkelijker wordt om mee te rijden."

Bottas erkent zelf ook dat het lastig is om met de WO8 te rijden en beschouwt het vooral als een leerproces. "Als coureur moet je je natuurlijk ook aanpassen aan de auto. Ook Lewis heeft dit Formule 1 seizoen wel de nodige problemen gehad. De afstelling is nog niet zoals ik het wil. Als we iets veranderen om de balans te verbeteren, dan worden we weer langzamer. Ik vind het vooral lastig om compromissen te sluiten. Toch merk ik dat er sprake is van verbetering en dat ik leer van de problemen." Bottas staat derde in het WK en heeft nog zicht op de tweede plaats. Zijn achterstand op Vettel bedraagt met nog drie races te gaan 21 punten.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden