© Mercedes

Nieuwsoverzicht

Mercedes moet introductie motorupgrade mogelijk weer uitstellen

22 jun. 2018 07:14 Ruud Dimmers 0 reacties
Jarenlang presteerde de Mercedes-motoren feilloos, maar na vier dominante jaren moeten de Duitsers een inhaalrace inzetten. De concurrentie introduceerde in Canada al een nieuwe motor, maar Mercedes kon die vanwege betrouwbaarheidsproblemen niet introduceren. Nu is ook de introductie voor de GP van Frankrijk twijfelachtig

Vrijdag pas beslissing over nieuwe motoren

Na afloop van de vrije trainingen op het circuit van Paul Ricard neemt Mercedes een beslissing over het wel of niet inzetten van de upgrade. Er zijn nog twijfels over de betrouwbaarheid van de motor.

Mercedes-coureur Valtteri Bottas laat aan Sky Sports weten dat er sowieso een verse motor ingezet moet worden. De huidige motor ging al zeven races mee en zit aan zijn maximale aantal kilometers. In het slechtste geval krijgen Mercedes, Force India en Williams een verse motor, maar zonder upgrade.

Met het oog op de titelstrijd en mogelijke gridstraffen zou dit zeer slecht nieuws zijn voor Hamilton en Mercedes. Concurrent Ferrari jaagt op het Duitse team en Sebastian Vettel heeft de leiding in het WK in handen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen