© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

'Wegwerpmotoren veranderen niets aan de Formule 1'

01 feb. 2018 12:40 Jan van der Burgt 0 reacties
Mercedes-motorgoeroe Andy Cowell gelooft niet dat de Formule 1 races spannender worden als coureurs voortdurend over het maximale vermogen van hun motoren zouden beschikken. Momenteel moeten coureurs vaak hun motor sparen doordat deze zeven races mee moet gaan. Dit leidt tot veel kritiek van fans.

Mercedes staat achter drie F1-motoren per seizoen

Er is de laatste jaren natuurlijk veel te doen omtrent Formule 1-motoren en de almaar toenemende duurzaamheid die gevraagd wordt van de krachtbronnen. Het sparen van de motoren zou de competitie op de baan niet ten goede komen, zo redeneert men.

"Onzin", pareert Mercedes' Andy Cowell. "Ook als een motor maar 600 kilometer mee hoeft te gaan, bouwen we onze veiligheidsmarges in. De temperaturen zouden immers hoog oplopen, de koeling zou tekortschieten, met als gevolg dat diverse systemen het zouden begeven. Er is bijna geen winst in prestaties te behalen met het toestaan van meer motoren."

Cowell staat achter de nieuwe regel dat elke auto per seizoen maar drie motoren mag gebruiken: "De kosten lopen natuurlijk snel op als je een veelvoud aan motoren mag inzetten per seizoen en ook nog eens een aantal klantenteams van motoren moet voorzien."

"Die regel is er puur vanuit financieel oogpunt gekomen en tot nu toe is gebleken dat de afname van het maximaal aantal te gebruiken motoren een positieve invloed heeft op het kostenplaatje."

Met name Red Bull is fel tegenstander van deze regel. Dit is mede ingegeven door het feit dat het team van Max Verstappen uitgerust is met Renault-motoren. Deze waren het afgelopen seizoen niet bepaald betrouwbaar.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen