Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Wegwerpmotoren veranderen niets aan de Formule 1'

Mercedes-motorgoeroe Andy Cowell gelooft niet dat de Formule 1 races spannender worden als coureurs voortdurend over het maximale vermogen van hun motoren zouden beschikken. Momenteel moeten coureurs vaak hun motor sparen doordat deze zeven races mee moet gaan. Dit leidt tot veel kritiek van fans.

Er is de laatste jaren natuurlijk veel te doen omtrent Formule 1-motoren en de almaar toenemende duurzaamheid die gevraagd wordt van de krachtbronnen. Het sparen van de motoren zou de competitie op de baan niet ten goede komen, zo redeneert men. "Onzin" , pareert Mercedes' Andy Cowell. "Ook als een motor maar 600 kilometer mee hoeft te gaan, bouwen we onze veiligheidsmarges in. De temperaturen zouden immers hoog oplopen, de koeling zou tekortschieten, met als gevolg dat diverse systemen het zouden begeven. Er is bijna geen winst in prestaties te behalen met het toestaan van meer motoren."

Cowell staat achter de nieuwe regel dat elke auto per seizoen maar drie motoren mag gebruiken: "De kosten lopen natuurlijk snel op als je een veelvoud aan motoren mag inzetten per seizoen en ook nog eens een aantal klantenteams van motoren moet voorzien." "Die regel is er puur vanuit financieel oogpunt gekomen en tot nu toe is gebleken dat de afname van het maximaal aantal te gebruiken motoren een positieve invloed heeft op het kostenplaatje." Met name Red Bull is fel tegenstander van deze regel. Dit is mede ingegeven door het feit dat het team van Max Verstappen uitgerust is met Renault-motoren. Deze waren het afgelopen seizoen niet bepaald betrouwbaar.

Viaplay
x
Live reacties na dominante sprintrace overwinning Verstappen