Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 2022

Mercedes-motorklanten moeten compenseren: 'Geen geheim dat ze vermogen moeten vinden'

De door Mercedes aangedreven teams lijken wat te zijn teruggezakt in de rangorde. Daniel Ricciardo wil de motorleverancier niet de schuld geven van de problemen bij McLaren, maar moet wel toegeven dat ze motorvermogen tekort komen in vergelijking met de topteams.

Ricciardo Norris Saudi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © McLaren

Van de vier teams in de Formule 1 met een Mercedes-krachtbron staan er drie teams achteraan in de WK-stand, waarvan twee zonder punten. Het is een pijnlijke start voor de door een Mercedes-motor gedreven teams. Het fabrieksteam zelf bezet nog de derde plaats in de constructeursstand, maar er is ongetwijfeld werk aan de winkel om een inhaalslag te maken op de topteams.

Dat vindt ook Daniel Ricciardo. In twee races scoorde McLaren, in 2021 nog vierde in het WK, slechts zes punten. Hiermee staat de Britse renstal op de achtste plek in het kampioenschap. In gesprek met onder meer RacingNews365 geeft Ricciardo toe dat Mercedes tekort komt, al legt hij de schuld niet (volledig) neer bij de motorleverancier.

"Ik wil ook niet te hard zijn voor McLaren, maar we moeten eerst kijken naar wat we zelf in de hand hebben", aldus de Australiër, die kritisch is naar zijn eigen team maar niet verbergt dat de motor ietwat tegenvalt. "Het is natuurlijk geen geheim dat Mercedes, laten wet zeggen, nog wat (vermogen, red.) moet gaan vinden. Als je naar Aston Martin kijkt, die natuurlijk dezelfde motor hebben, dan zag ik aan de vleugel al dat ze een andere set-up hanteerden. Het leek erop dat ze met minder drag reden om het tekort (aan topsnelheid, red.) te compenseren."

Ricciardo behoudt vertrouwen in Mercedes

Hoewel Ricciardo niet kan ontkennen dat Mercedes tekort komt, blijft hij vertrouwen hebben in de motorleverancier. "Ze zullen een manier vinden om er meer uit te halen. Laten we zeggen dat ik in deze situatie niet in betere handen kon zijn." De McLaren-coureur weet niet hoe lang het duurt om weer competitief te zijn, maar blijft rustig onder de situatie.

"Ik denk dat je mentaal kalm en relaxed moet blijven. We moeten ons realiseren dat het niet drie of vier tienden is, maar ruim een seconde (verbetering) als we willen vechten voor overwinningen. Ik betwijfel of je dat zomaar kan vinden. Dus ja, we moeten geduld hebben en dat is ook goed voor het team. Het is te vroeg om ophef te veroorzaken."

Ook interessant:

Sensationele Verstappen en Leclerc zetten F1 in vuur en vlam

In de nieuwste podcast van RacingNews365 wordt er uitgebreid gepraat over het sensationele raceweekend in Saoedi-Arabië. Dit doen we uiteraard met coureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Check hier snel de laatste aflevering!

Formule 1 GP Saoedi-Arabië 2022 RN365 Nieuwsdossier

9 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull