Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Mercedes

Mercedes neemt niet Ferrari maar Red Bull als voorbeeld: "Zij zijn de maatstaf"

Toto Wolff denkt dat niet Ferrari maar Red Bull dit jaar het te kloppen team wordt. Zijn team probeert haar problemen op te lossen om zo op het niveau van het team van Max Verstappen te komen.

Perez Hamilton Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

Mercedes kent tot op heden een baaljaar. Alhoewel ze in de stand op plek twee staan en Lewis Hamilton in Bahrein naar het podium mocht, is het duidelijk dat het gat naar Red Bull en Ferrari groot is. Toto Wolff erkent dat het een lastige periode is voor hem en zijn team.

"Mijn gevoel zegt dat het sportief gezien heel zwaar gaat worden, maar hier kunnen we weer veel van leren. We gaan in Melbourne opnieuw enkele dingen proberen, maar we verwachten niet dat we opeens een seconde sneller zullen zijn dan eerst", vertelt de Mercedes-teambaas aan de Krone Zeitung.

Mercedes loopt achter de feiten aan

Het probleem van Mercedes is duidelijk: porpoising. Het team weigert de makkelijke oplossing toe te passen. "We hebben het aerodynamische effect van de vloer onderschat en proberen dit op te lossen zonder de voor de hand liggende weg te bewandelen."

"Het makkelijkste zou namelijk zijn om de vloer stijver te maken, maar we denken dat we de aerodynamische prestaties kunnen behouden zonder de vloer zo hard als een plank te maken. Op hoge snelheden dit testen kan niet in de sim, dus je moet dit op het circuit leren."

De andere teams kunnen ondertussen hun auto verder verbeteren, terwijl Mercedes nog bezig is met het porpoisen. Niet ideaal, beseft Toto. "Stapje voor stapje komen we dichterbij een oplossing, maar de concurrentie staat natuurlijk niet stil. Zij begrepen dit probleem al in februari..."

Red Bull de 'benchmark'

Kijkend naar de concurrentie, denkt Wolff dat Red Bull het te kloppen team zal zijn in 2022. Hij ziet het zeker nog gebeuren dat Mercedes hen een keer kan verslaan. "Ik ga ervan uit dat we dit jaar nog kunnen winnen, maar dat zal niet vanzelf gaan. We moeten er voor vechten."

"Op dit moment liggen zowel Red Bull als Ferrari voor op ons, dus het zal moeilijk worden om hen in te halen. We weten waar de lat ligt. Als Red Bull nog wat gewicht kan besparen, dan zijn zij de maatstaf voor ons", aldus de Oostenrijkse leidsman van Mercedes.

Ook interessant:

'Verstappen moet waken voor superagressieve Hamilton, FIA draait duimschroeven aan'

Wat gebeurde er in aanloop naar de Grand Prix van Australië? In onderstaande video praten we je binnen enkele minuten weer bij!

Formule 1 GP Australië 2022 RN365 Nieuwsdossier

20 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Verstappen hekelt 'extreem pijnlijk' Red Bull-probleem