Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes neemt niet Ferrari maar Red Bull als voorbeeld: "Zij zijn de maatstaf"

Toto Wolff denkt dat niet Ferrari maar Red Bull dit jaar het te kloppen team wordt. Zijn team probeert haar problemen op te lossen om zo op het niveau van het team van Max Verstappen te komen.

Mercedes kent tot op heden een baaljaar. Alhoewel ze in de stand op plek twee staan en Lewis Hamilton in Bahrein naar het podium mocht, is het duidelijk dat het gat naar Red Bull en Ferrari groot is. Toto Wolff erkent dat het een lastige periode is voor hem en zijn team. "Mijn gevoel zegt dat het sportief gezien heel zwaar gaat worden, maar hier kunnen we weer veel van leren. We gaan in Melbourne opnieuw enkele dingen proberen, maar we verwachten niet dat we opeens een seconde sneller zullen zijn dan eerst", vertelt de Mercedes-teambaas aan de Krone Zeitung .

Mercedes loopt achter de feiten aan

Het probleem van Mercedes is duidelijk: porpoising. Het team weigert de makkelijke oplossing toe te passen. "We hebben het aerodynamische effect van de vloer onderschat en proberen dit op te lossen zonder de voor de hand liggende weg te bewandelen." "Het makkelijkste zou namelijk zijn om de vloer stijver te maken, maar we denken dat we de aerodynamische prestaties kunnen behouden zonder de vloer zo hard als een plank te maken. Op hoge snelheden dit testen kan niet in de sim, dus je moet dit op het circuit leren." De andere teams kunnen ondertussen hun auto verder verbeteren, terwijl Mercedes nog bezig is met het porpoisen. Niet ideaal, beseft Toto. "Stapje voor stapje komen we dichterbij een oplossing, maar de concurrentie staat natuurlijk niet stil. Zij begrepen dit probleem al in februari..."

Red Bull de 'benchmark'

Kijkend naar de concurrentie, denkt Wolff dat Red Bull het te kloppen team zal zijn in 2022. Hij ziet het zeker nog gebeuren dat Mercedes hen een keer kan verslaan. "Ik ga ervan uit dat we dit jaar nog kunnen winnen, maar dat zal niet vanzelf gaan. We moeten er voor vechten." "Op dit moment liggen zowel Red Bull als Ferrari voor op ons, dus het zal moeilijk worden om hen in te halen. We weten waar de lat ligt. Als Red Bull nog wat gewicht kan besparen, dan zijn zij de maatstaf voor ons", aldus de Oostenrijkse leidsman van Mercedes.

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'